Nästa generations ultrabookdatorer kommer inte bara få kraftfullare processorer de lär även få häftigare lagringslösningar. Plextor visar nu upp en slimmad SSD-enhet med NGFF-formfaktor som lovar överföringshastigheter på upp till 700 megabyte per sekund.

Plextor har använt sig av en Marvell 88SS9189 kontroller som man på ett kretskort med NGFF-formfaktor parat med TLC-nandflash. Enheten mäter 42 x 22 millimeter och använder sig av ett PCI Express 2.0 x2 gränssnitt för att kopplas till datorn. Med 256 resp. 512 megabyte DDR3-cache och en lagringskapacitet på 128 resp. 256 gigabyte ska den slimmade lagringsenheten leverera läshastigheter på upp till 700 megabyte per sekund, skrivhastigheten i sin tur sägs vara specificerad till 550 megabyte per sekund.

Tack vare sitt PCI Express-gränssnitt kan NGFF-enheten även bjuda på imponerande prestanda vid hantering av små slumpmässiga filer där man specificerar en skrivprestanda på 100 000 iops med 4K-filer.

Annons

Plextor och andra tillverkare väntas lansera NGFF-enheter lagom till juni månad när den fjärde generationen av Intels Core-arkitektur lanseras – Haswell. Tillsammans med nya strömsnåla processorkretsar kommer SSD-enheter i NGFF-format vara spännande nyheter för nästa generations ultrabookdatorer.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Sebbefackamato-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Åhh. Jag vill ha!

fackamato
Medlem

PCI-E. Kan UEFI boota fran denna tingest? BIOS kan ej AFAIK, om inte SSD:n har nagon inbyggd kontroller.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Det borde fungera likt en OCZ Revodrive, där den bootar från bios/uefi miljö och under windows installation om möjligt kanske kan behöva någon form av drivrutin för att ses av installationsprogrammet, precis som OCZ-enheten.