TUL Corporation en av AMD:s nyckelpartners på grafikkortssidan har introducerar idag sitt nya grafikkort PowerColor SCS3 HD 6850 som är en passivt kyld lösning med utvalda komponenter och samma klockfrekvenser precis som ett vanligt HD 6850 med fläkt. Detta möjliggörs med ett egendesignat kretskort och en minst sagt stor passiv kylare.

Kylaren på PowerColor SCS3 HD 6850 kommer med 5 st värmeledningsrör som går igenom 62 st kylflänsar i aluminium. Förutom detta har man även något man kallar för en kylplatta monterad vilket troligtvis handlar om ännu mer aluminium som täcker minneskretsarna och resten av kretskortets huvudkomponenter.

PowerColor_Passiv_HD6850a

Grafikkortet kommer med utvalda komponenter i PowerColors Gold Power Kit för stabil och strömeffektiv strömförsörjning och överklockning, men vi vet inte om det är att rekommendera att överklocka något passivt grafikkort om man inte redan har ett högt luftflöde i chassit. Grafikkortet kommer med en klockfrekvens på 775 MHz på GPU:n och 4000 MHz på minnet med en 256-bit minnesbuss precis som ett vanligt HD 6850.

Grafikkortet är nu lanserat och har börjat listas på Prisjakt för runt 1 700 kr.

 

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nussseSwedish Berserkctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Många sådana här vill man ha i HTPC lådor, men då får man oftast inte in dem pga höjden. Inte bredden.
I min låda kommer nästan locket direkt efter att vinkeln för att skruva fast graffet är.

Svensken
Medlem
Svensken

Läste om detta grafikkortet för några månader sen om jag minns rätt. Kul att det når våra butiker nu. Jag hade gärna kunnat tänka mig ett sånt kort. 🙂

nussse
Medlem
nussse

Ser trevligt ut. Lite fler bilder
[urlcomment image[/url]
[urlcomment image[/url]
[urlcomment image[/url]