Sakta men säkert börjar detaljer om AMD:s kommande Radeon 7000-serie av grafikkort komma fram. Nu har det bekräftats att grafikkorten kommer att byggas på både fem och sex nanometers tillverkningsprocesser.

Vi vet att AMD planerar att lansera nästa generations grafikkort någon gång senare i år. Det har dock varit tunt om information och detaljer kring de kommande enheterna och vad de kan tänkas erbjuda sett till prestanda och effektivitet. Nu har det bekräftats att man kommer att nyttja två olika tillverkningsprocesser för serien.

Enligt en ingenjörs LinkedIn-profil kommer flaggskeppet bland grafikprocessorer kallat Navi 31 baseras på både fem och sex nanometers tillverkningsprocess. Något som kan peka mot att tidigare rykten om en multichip-lösning (Mult-Chip Module, MCM) för grafikkorten stämmer. Småsyskonet Navi 33 ser däremot ut att byggas med en monolitisk design på endast sex nanometer.

Profilen listar också ett kommande beräkningskort vid namn MI300. Detta baseras på sex nanometers tillverkningsteknik och spekuleras vara AMD:s första multichip-design. När denna kan tänkas avtäckas och sedan lanseras är däremot oklart. Visar det sig vara den första MCM-designen bör det landa innan hösten/början av vintern då Radeon 7000-serien förväntas lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid