AMD:s senaste drivrutin Radeon Software 21.4.1 kommer med en rad uppdateringar som nya installationsmöjligheter, uppdaterad AMD Link, förbättringar till mjukvarans streamingverktyg och mer.

AMD har nu sjösatt sin senaste drivrutin vid namn Radeon Software 21.4.1. Denna kommer med en rad uppdateringar och nya funktioner som till exempel valet att bara installera det absolut nödvändigaste istället för AMD:s komplette mjukvarusvit. AMD har även expanderat mjukvarans övervakningsmöjligheter. Numera är det möjligt för Ryzen-användare att hålla koll på både sitt grafikkort och sin processor med en och samma mjukvara.

Funktionen AMD Link får även den en markant uppdatering och en ny funktion kallad Game Link. Denna funktion låter användare dela en kod med en vän och låta denna ansluta till användarens dator för att spela tillsammans. Vare sig i traditionell co-op-stil eller genom att skicka en slags digital handkontroll mellan varandra.

Radeon Software 21.4.1 slår även ett slag för de färgblinda. Detta genom att implementera funktionen Colour Deficiency Correction som låter använda justera parametrar för de tre primära färgerna. Något som ska låta användare anpassa speltitlar efter sina egna ögon. Detta då inställningar för färgblindhet inte återfinns i många spel. Denna funktion är endast tillgänglig för användare med grafikkort ur Radeon RX 5000 eller RX 6000-serien eller en processor ur Ryzen 4000-serien eller nyare med integrerad grafikkrets. Funktionen kräver även Windows 10.

AMD hoppas även kunna minimera och snabbare åtgärda stabilitetsproblem och buggar i och med denna drivrutin. Radeon Software 21.4.1 kommer med AMD Crash Defender som lagrar data för att förhoppningsvis kunna hålla en dator från att uppleva blåskärmar eller återhämta sig snabbare från en sådan. Denna funktion gång går hand i hand med verktyget för buggrapportering och AMD:s mål är att snabbare kunna erbjuda buggfixar. Crash Defender kräver operativsystemet Windows 10.

Den som gillar att streama sina spelsessioner har också ett par nyheter att se fram mot med denna drivrutin. AMD har nu uppdaterat Radeon Softwares inbyggda streamfunktion med ett läge kallat Adaptive Quality Mode. Detta låter mjukvaran automatiskt justera streamkvaliteten för att hålla din stream stadig. Drivrutinen implementerar även stöd för AV1-avkodning. Dock endast hos Radeon RX 6000-serien av grafikkort.

Radeon Software 21.4.1 finns att uppdatera till automatiskt eller så kan installationsfilen för drivrutinen laddas ner via AMD:s hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid