Razer och Qualcomm har utvecklat en handhållen spelkonsol baserad på operativsystemet Android och Qualcomms Snapdragon G3x. Även om den för närvarande endast är i utvecklingsstadiet.

Razer har skapat en utvecklarenhet för att visa den potentiella framtiden för handhållna spelkonsoler. Enheten har tagits fram tillsammans med Qualcomm och deras krets Snapdragon 8 G3x. En krets som har marknadsförts som just en krets för handhållna spelkonsoler. Detta tillsammans med andra specifikationer som kan resultera i en imponerande enhet.

Utöver Qualcomm-kretsen kommer enheten utrustad med en 6,65 tums OLED-skärm med stöd för HDR och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Den ska även ha utrustats med ett 6 000 mAh-batteri. Enheten har även stöd för 5G mmWave, Wifi 6, Wifi 6E, haptisk återkoppling samt en kamera på både framsida och baksida. En USB-C anslutning gör det också möjligt att ansluta en extern bildskärm eller andra tillbehör.

Razer och Qualcomm förväntas marknadsföra enheten med fokus på strömmade spelsessioner. Detta innebär strömmade spel från källor som Xbox Game Cloud, Playstation Remote Play och Steam Link. Då enheten baseras på Android kan vi även komma att se Googles onlinebutik som även den erbjuder en stor uppsättning speltitlar av olika kaliber.

Hur stor chans det är för denna enhet att hitta sin väg till butikshyllor återstår att se. Razer och Qualcomms skapelse är som tidigare nämnt endast en utvecklarenhet. Något som innebär att den inte nödvändigtvis kommer att bli tillgänglig för konsumenter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid