Roccat väljer bort Cherry-brytare i prispressade tangentbordet Suora

0

Att innovera på tangentbordsmarknaden är idag ganska svårt. Roccat satsar därför istället på att pressa priset på sitt nya tangentbord, Roccat Suora.

Roccat Suora är ett fullstort tangentbord i kompakt format utan några marginaler kring tangentbordsbrytarna. Brytarna sitter monterade på en bottenplatta i metall med en mattsvart finish. Vi får klämma lite på den nya modellen på Computex i Taipei, och tangentbordet känns väldigt solitt i sin konstruktion. Tangentbelysningen är Roccat-blå och är möjlig att ställa i tio olika intensiteter.

På den mer tekniska sidan så återfinner vi 1000 hertz uppdateringsfrekvens och anti-ghosting med N-key rollover så att varje tangenttryck registreras blixtsnabbt. Tangentbordet har även en gamingknapp som ställer om navigationsklustret till makrotangenter. Det är lätt att konfigurera makrofunktionaliteten i Roccats mjukvara, Swarm, som har drag-and-drop-funktionalitet vilket gör att det lätt går att dra en funktion till en knapp.

TTC istället för Cherry

Under tangenttopparna så hittar vi inte Cherry MX-brytare som kanske förväntat utan istället har Roccat valt att använda sig av TTC-brytare. Detta eftersom Cherrys brytare är dyrare och inte lika lätta att få tag på i större mängder. TTC är en relativt okänd tillverkare, men på pappret så ser specifikationerna ut att ligga på samma nivå. Brytarna har samma uppbyggnad som Cherry MX och är därför kompatibla med Cherry MX tangenttoppar.

Roccat Suora har redan lanserats vid publicering av den här artikeln och finns redan listat hos åtminstone en svensk återförsäljare med en prislapp på 999 kronor, vilket ä en prislapp som placerar Roccat Suora i en konkurrenskraftig position.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid