Många trodde att Batman: Arkham Knight skulle bli en av årets största spelsuccé men stora prestandaproblem har tvingat Warner Bros Games att ta bort spelet från butikshyllor. Nu uppdaterar utvecklaren Rocksteady Games spelet och listar alla problem som återstår, det är inte en kort lista och mycket arbete kvarstår.

Förra veckan bekräftade Warner Bros Games att prestandaproblemen i PC-versionen av Batman: Arkham Knight är så stora att spelet inte längre kan säljas. Spelet togs därför ner från många butikshyllor och från Steam. Nu uppdaterar utvecklaren Rocksteady oss på hur utvecklingen av spelet har gått sen dess. Det finns både bra och dåliga nyheter.

Vi börjar med de bra nyheterna. En första patch har lanserats som ska fixa vissa prestandaproblem, buggar och andra fel. Denna patch sägs förbättra spelet markant för de kunder som redan köpt det, men det lär ändå inte göra spelet särskilt stabilt.

De tråkiga nyheterna är att det återstår en hel del arbete med spelet. I ett inlägg på Steams hemsida erkänner Rocksteady att de har en hel del arbete kvar.

”The work is significant and while we are making good progress on improving performance, it will take some time to ensure that we get the right fixes in place.”, skriver Gary Lake-Schaal på Steams hemsida.

Det är tyvärr inte en kort lista av problem som behöver åtgärdas. Allt från bristande grafikinställningar, problem med uppdateringsfrekvenser, problem relaterade till Nvidia SLI och AMD Crossfire och flera andra prestandarelaterade problem kvarstår.

  • Support for frame rates above 30FPS in the graphics settings menu
  • Fix for low resolution texture bug
  • Improve overall performance and framerate hitches
  • Add more options to the graphics settings menu
  • Improvements to hard drive streaming and hitches
  • Address full screen rendering bug on gaming laptops
  • Improvements to system memory and VRAM usage
  • NVIDIA SLI bug fixes
  • Enabling AMD Crossfire
  • NVIDIA and AMD updated drivers

Rocksteady har inte bekräftat när dessa problem kommer att lösas och Warner Bros Games har inte bekräftat när spelet kommer att officiellt återkomma till butikshyllor igen. Många svenska återförsäljare säljer fortfarande spelet men som det ser ut nu så är det svårt att rekommendera ett köp.

Källa: Steam

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
WolfeyeLoppanHSvenTobak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SvenTobak
Gäst
SvenTobak

LOL!

Det är ju kul att de sitter och reparerar i dagsläget men varför släppa ett icke färdigt spel överhuvudtaget? Det kan väl inte kommit som en överraskning att spelet var i dåligt skick?

Jag är förövrigt totalt ointresserad av spelet men den här trenden att urinera på PC versioner är ju väldigt tröttsam.

LoppanH
Medlem
LoppanH

De känns ju precis så som du säger Sven att dom måste ju ha veta vilket skräp dom skicka på folk och trenden är ju lägg 95% jobb på konsol spelen och 5% på en dåligt portad pc version, som ibland knappt har stöd för mus å t-bord å det gör mig skitförbannad för jag köper inte ett pc-spel för att sen sitta med en handkontroll och spela (utom bilspel då).

Wolfeye
Gäst
Wolfeye

Well, Rocksteady arbetar på att fixa spelet. DE programmerade originalet tilll konsoler, men de gjorde inte PC portningen. För WB ville spara cash såklart. De som gjorde portningen, mao Iron Galaxy Studios, gjorde ett uruselt jobb. Fast de är vana att porta åt ANDRA håller, de gör console ports från PC spel… Så hur fan tänkte WB nu?

Hur eller hur, Rocksteady kommer fixa kakan. Nån gång. Aaaaaaany day now…