Läckorna kring Nvidias Geforce RTX 3060 Ti fortsätta komma och nu är det testresultat från 3DMark Fire Strike och Time Spy som dykt upp.

Fler och fler rykten och läckor pekar mot att Nvidias nästa grafikkortsmodell blir Geforce RTX 3060 Ti. Enheten har ännu inte avtäckts av Nvidia själv men den har dykt upp online flera gånger under de senaste månaderna. Senast var den en återförsäljare som delade en bild på vad som sägs vara enhetens paketering. Något som inte är helt förvånansvärt om det ryktade lanseringsdatumet den 2 december visar sig stämma.

Nu har modellen dykt upp i databaserna för 3DMarks testsviter Fire Strike och Time Spy. Här visar den kommande grafikkortsmodellen vad den går för jämfört med storasyskonet RTX 3070.

Sett till resultaten de syntetiska testerna gav RTX 3060 Ti är det inte allt långt ifrån syskonet. Det kommande grafikkortet lägger sig omkring 12 procent bakom RTX 3070. En siffra som kan komma att bli ännu lägre beroende på överklockningspotential.

Annons

De läckor och rykten som cirkulerat kring Geforce RTX 3060 Ti pekar på att den baseras runt grafikprocessorn GA104-200. Detta med 4 864 CUDA-kärnor, 152 Tensor-kärnor och 38 RT-kärnor. Riktlinjerna för klockfrekvenserna hos GPU:n sägs bli en standardfrekvens på 1 410 megahertz (MHz) och en turbofrekvens på 1 665 MHz. Däremot har det också hävdats att Nvidia inte kommer att lansera någon referensmodell för grafikkortet. Således kan klockfrekvenser variera rejält då det är helt upp till partnertillverkare.

Övriga ryktade specifikationer inkluderar åtta gigabyte GDDR6-videominne med en klockfrekvens på 14 Gbps över en 256-bit bred minnesbuss. Enhetens TDP-värde förväntas landa under 200 W.

Nvidia har som tidigare nämnt inte avtäckt grafikkortet officiellt. Således kan specifikationer komma att skilja sig märkbart från de rykten och läckor som finns. Att ta denna information med en nypa salt rekommenderas.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid