Nvidias gigantiska kylarlösning för vad som sägs vara RTX 4090 Ti har nu fastnat på bild och pekar mot att det ryktade grafikkortet kan bli riktigt tungdrivet om det faktiskt hittar sin väg till butik.

Nvidia har länge ryktats förbereda en absolut toppmodell baserad på arkitekturen Ada Lovelace som ska lägga sig över RTX 4090 i prestanda. Detta ryktade grafikkort förväntas bara namnet RTX 4090 Ti eller bli ett grafikkort som ingår i Nvidias Titan-serie om den skulle återupplivas.

Hittills har vi däremot inte sett mycket mer än just rykten som cirkulerat. Det har hävdats att Nvidia testat en AD102-GPU vars TGP-värde ska ligga på hela 900 W. Rykten om ett grafikkort med en tillräckligt tjock kylare för att ta upp 4,5 expansionsplatser har även dykt upp.

Nu hävdar Twitter-profilen MEGAsizeGPU att man fått tag i de första bilderna på referenskylaren för det ryktade RTX 4090 Ti-grafikkortet. Mycket riktigt ser vi en massiv kylarlösning. Enligt bilderna är det dock fyra expansionsplatser istället för fyra och en halv i tjocklek.

Bilderna visar också att baksidan av grafikkortet kommer utrustat med tre Displayport och en HDMI-anslutning. Alla i fullstort format. Dessa anslutningar har staplats vertikalt och vid sidan av dessa ser vi ett stort ventilationshål två expansionsplatser högt. En annan annorlunda aspekt med enheten är att det hävdas att kretskortet inte sitter vinkelrätt i förhållande till moderkortet. Kretskortet med grafikprocessor, videominne och annat sägs alltså sitta på utsidan av själva kylaren istället för på undersidan.

Huruvida dessa bilder faktiskt visar sig vara på en äkta prototyp för en kommande kylare eller ej återstår att se. I dagsläget har Nvidia inte bekräftat att ett RTX 4090 Ti eller ett nytt Titan-grafikkort är på väg. Således rekommenderas en lagom nypa salt tillsammans med dessa bilder och vi kan i skrivande stund inte göra annat än att helt enkelt vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid