Enligt en produktsida som under en kort tid fanns hos en återförsäljare ser AMD ut att förbereda en jubileumsversion av sin processor Ryzen 7 2700X för att fira företagets 50-årsdag.

Under 2019 kommer AMD att fira att företaget funnits i 50 år. För denna tillställning tros företaget förbereda en jubileumsversion av sin processor Ryzen 7 2700X. I alla fall om den återförsäljare som under en kort stund listade en sådan processor på sin hemsida visar sig ha rätt.

Skulle denna jubileumsprocessor lanseras kan den blir AMD:s sista processor baserad på 12 nanometer (nm) innan den officiella lanseringen av tredje generationens Ryzen-processorer.

Återförsäljaren ”Bottom Line Telecommunications” listade inga särskiljande drag för denna påstådda processormodell. Den listas som en jubileumsmodell enligt produktnamnet och levereras med en Wraith Prism-kylare. Däremot framgår det inte om AMD valt att finjustera klockfrekvenserna eller dylikt.

Annons

Återförsäljaren listar att 1 200 enheter ska vara på väg till butiken. Hur stor del detta är av det totala antalet AMD kan tänkas tillverka återstår att se.

Radeon RX 590 kan haka på firandet

Det ryktas även att denna processor inte kommer att bli den enda produkten lanserad för att fira AMD:s 50-årsdag. Bilder på en jubileumsversion av grafikkortsmodellen Radeon RX 590 från Sapphire har börjat cirkulera efter att en portugisisk återförsäljare listat produkten på sin hemsida under en kort stund. Produktsidan har togs snabbt ned men bilder hann tas på grafikkortet och dess guldfärgare hölje.

Samma sak gäller för grafikkortet som processorn: Inga bekräftade skillnader jämfört med icke-jubileumsmodeller har bekräftats i dagsläget. Det återstår även att se om andra partnertillverkare kommer att lansera några jubileumsprodukter i samband med AMD:s 50-årsdag den 1 maj.

Annons

Som vanligt när det gäller obekräftad information eller produkter som ännu inte har avtäckts officiellt är det rekommenderat att ta detta med en nypa salt. Att AMD skulle fira 50 år som företag är nog ingen större överraskning, däremot vet vi inte exakt hur firandet kommer att se ut.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid