AMD:s purfärska Ryzen 9 7845HX har nu dykt upp i Passmarks databas där den når nästan dubbelt så hög poäng som föregående flaggskeppet Ryzen 9 6900HX.

AMD:s nya processorer för bärbara datorer har nu börjat hitta sin väg ut till databaser för syntetiska testsviter. Passmarks testsvit för laptop-processorers flerkärniga prestanda har nu uppdaterats med en rad nya enheter som testats. Bland annat Ryzen 9 7845HX som kniper förstaplatsen i topplistan med nästan dubbelt så hög poäng som flaggskeppet från föregående generation.

Ryzen 9 7845HX kommer med tolv processorkärnor och 24 trådar. Klockfrekvensen sträcker sig från 3,0 GHz upp till 5,2 GHz under belastning. Detta med 76 MB cacheminne och AMD menar att TDP-värdet kan sträcka sig över 55 W. Denna enhet är dock inte AMD:s flaggskepp för den nya processorgenerationen. Ryzen 9 7945HX med 16 kärnor, upp till 5,4 GHz och 80 MB cacheminne är på ingång. I skrivande stund har vi dock inte fått se hur denna far i Passmarks testsvit.

AMD:s nya processor fick en slutpoäng på 46 791. Detta kan jämföras med AMD:s föregående flaggskepp för bärbara datorer kallat Ryzen 9 6900HX som får en poäng på 24 640. Ser vi till Intels sida lägger sig deras Core i9-12900HX på andraplatsen med 35 268 poäng.

Passmark och andra syntetiska testsviter är förvisso inte det bästa för att försöka utröna hur komponenter kommer prestera under vardagliga belastningar. Det går däremot fortfarande att jämföra med andra processorer som körts i samma test och se hur de ställer sig mot varandra. AMD har som tidigare nämnt en ännu mer kraftfull Ryzen 7000-processor för laptops på ingång. Intel har också den trettonde generationens Core-processorer för laptops som kommer börja dyka upp under året. Rent generellt ser det ut att kunna bli hård konkurrens på marknaden för bärbara datorer i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid