Vi tittade under IFA närmare på Samsung Ativ Smart PC som blir företagets instegsmodell med dockningsbart tangentbord. Priset för den här konverterbara lösningen ska ligga på 8 000 kronor och för det får man bland annat en skärm med digitizer från Wacom.

Samsung ser sin senaste skapelse som en produkt för vanliga konsumenter men som även ska passa företagsmarknaden. Surfplattan kommer med en 11,6-tums skärm med en upplösning på 1 366 x 768 pixlar och ljusstyrka på 400 nits. I vanliga fall hade vi antagit att det är en IPS-panel men då modellen kommer från Samsung vågar vi säga att det handlar om deras egna variant av IPS, kallad PLS. Skärmen kommer med en digitizer från Wacom med 1 024 olika tryckkänslighetsnivåer och ackompanjeras av företagets stylus, S Pen.

Samsung_Ativ_Smart_PC

Surfplattan som utrustats med Windows 8 drivs av en Intel Atom Z2760 med dubbla kärnor på 1,5 gigahertz med turboläge på 1,8 gigahertz, 2 gigabyte RAM-minne och en SSD på antingen 64 eller 128 gigabyte. På baksidan finns en 8-megapixelkamera med blixt och i fronten hittar vi en 2-megapixel. Själva surfplattan väger 750 gram och ett mått på 9,9 millimeter. Den medföljande dockningsstationen som inkluderar tangentbord och ett inbygga batteri för utökad batteritid ökar tjocklek till totalt 19,9 millimeter och vikten lägger sig på 1 500 gram.

Vi var inte helt nöjda med Samsung Ativ Smart PC under IFA då den kändes väldigt plastig och om det är löst nu hoppas vi kunna ta reda på framöver. Ativ Smart PC kommer börja säljas nu i november till ett pris på 8 000 kronor och vi antar det är för varianten med 64 gigabytes lagring. För modellen med 128 gigabyte bör vi kunna räkna med ett prispåslag på 1 000 kronor.


Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Eftersom jag gillar x86-Netbooks (även dom plastiga), så lär jag ju gilla denna transformer-lookaliken oxå.
Bara batteritiden som saknas då – en viktig joker för alla såna här produkter.
Enligt samsung själva ska den ge ca 10-14h batteritid, men man får väl som vanligt dra bort 30% för att få en realistiskt uppskattning.