Samsung Galaxy S III ser ut att bli den kraftfullaste Android-telefonen hittills på marknaden. Nyligen dök Samsungs nästa flaggskepp upp i en resultatdatabaspå GLbenchmark.com där telefonen med modellnamnet GT-I9300 seglar förbi storheter som HTC One X och One S i grafikprestanda.

Samsung kommer som bekant att utrusta sitt nästa smartphoneflaggskepp med en fyrkärniga systemprocessor och Exynos 4412 ska med en klockfrekvens på 1,4 GHz vara en av de allra kraftfullaste på marknaden sett till CPU-kraft. Grafikdelen i Exynos 4412 baseras fortfarande på den förvisso kompetenta, men idag något ålderstigna, Mali-400MP grafikkretsen. Vilket med rätta fått många att oroa sig för telefonens grafikprestanda i konkurrens med de senaste plattformarna på marknaden.

De prestandasiffror som läckt ut på GLBenchmarks hemsida antyder dock att vi inte bör vara särskilt oroliga och att Samsung, precis som Meizu antytt, ökat GPU-kraften med upp till 50%. Något som verkar räcka för att plocka ner övriga Android-plattformar på jorden.

gs3egypt

gs3pro

Både Nvidias fyrkärniga systemprocessor Tegra 3 och Qualcomms färska Snapdragon S4 krets får se sig slagna på fingrarna av Exynos 4412. Med ganska rejäl marginal i båda deltesterna. Noterbart är dock att Apples nya A5X-processor, som inte är med i dessa diagram, fortfarande är en betydligt kraftfullare lösning grafikmässigt.

Samsung har valt att avvakta med sin nästa generations grafikkrets Mali-604T och vad det verkar kommer Galaxy S III inte få några problem att peta ner nuvarande konkurrenter från topplistorna. Men med en ny generations iPhone runt hörnet och Qualcomms fortsatta arbete på uppgraderade Snapdragon S4 Pro med sin Adreno 320 grafikdel blir det en spännande höst vi går till mötes. Samsung Galaxy S III väntas presenteras officiellt den 3:e maj i London och vi kommer givetvis finnas på plats och försöka bjuda på tidiga omdömen kring den nya telefonen.

Källa: PhoneArena


Relaterade artiklar:

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Jacob HugossonthishaxxorkingMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Antar att den nya Galaxy Note är den som kommer att få Mali-604T.

Vad trevligt, då kan man hoppa över Nindendo Wii U och satsa på den.

Patrik Ronström
Medlem
Patrik Ronström

Nice 😆

ondjultomte_ext
Gäst
ondjultomte_ext

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Segen01″]Antar att den nya Galaxy Note är den som kommer att få Mali-604T. Vad trevligt, då kan man hoppa över Nindendo Wii U och satsa på den.[/quote]Det finns ju stor chans att Samsung satsar på en kraftfullare krets i deras kommande Note ja. Primärt tror jag dock att den blir vigd för surfplattorna om det börjar bli tal om 1920×1200 pixlars upplösning, eller tom 2560×1600 som det ryktats om. Då lär man behöva GPU-kraft så det räcker och blir över… :)[/quote] Jag håller med. Man får dessutom inte förglömma att A15 kommer nog dra mer ström och… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Det finns ingen som tillkännagivit en systemprocessor med big.LITTLE ännu. Men de ska dyka upp under första halvan nästa år, så nästa sommar bör sådana enheter finnas ute på marknaden 🙂

this
Medlem
this

Samsung har förmodligen höjt klockfrekvenserna en hel del på Mali-400MP. Den ska väl dessutom ha fler grafikkärnor än 4410, eller blandar jag ihop den med Exynos 5 kanske.

Felix Byström
Medlem

[quote name=”this”]Samsung har förmodligen höjt klockfrekvenserna en hel del på Mali-400MP. Den ska väl dessutom ha fler grafikkärnor än 4410, eller blandar jag ihop den med Exynos 5 kanske.[/quote]

Mali-400 kan i sig ha flera grafikkärnor, om detta är fallet i Exynos 4412 vet vi inte

Medlem
Calle2003

Så det blir Samsung VS Samsung eftersom Samsung troligtvis kommer göra SoC även till iPhone 5? 🙂

this
Medlem
this

[quote name=”Calle2003″]Så det blir Samsung VS Samsung eftersom Samsung troligtvis kommer göra SoC även till iPhone 5? :-)[/quote]
Samsung tillverkar SoC åt Apple men Apple designar kretsen själv. Men det innebär självklart att Samsung får en del av kakan när det gäller iPhone.

Martin L
Medlem

Oj! Imponerande! Jag är lite nyfiken på vad Apple stoppar in i sin nästa iPhone. Jag har en känsla av att de inte kommer att köra A5X i den. Med samma GPU och en 2xA15 borde den inte prestera jättemycket bättre än detta – det blir en utmaning. Hur som helst verkar android hålla prestandatronen minst ett halvår framöver!

Jag gillar verkligen smartphonemarknaden nu, prestandaökningarna för varje generation är rejäla och betydelsefulla (till skillnad från PC-marknaden).

Leet Haxxor
Medlem
Leet Haxxor

[quote name=”Felix Byström”][quote name=”this”]Samsung har förmodligen höjt klockfrekvenserna en hel del på Mali-400MP. Den ska väl dessutom ha fler grafikkärnor än 4410, eller blandar jag ihop den med Exynos 5 kanske.[/quote]

Mali-400 kan i sig ha flera grafikkärnor, om detta är fallet i Exynos 4412 vet vi inte[/quote]

ARMs design skalar nog bara upp till 4 kärnor men i teorin e de nog inget som hindrar Sammy o modifiera designen eller? Annars är det väl en gammal hederlig frekvensökning som står för prestandadubblingen. Sånt brukar inte ha nån positiv effekt på batteritiden dock. Aja, ska bli intressant o få se slutspecen.

this
Medlem
this

[quote name=”haxxorking”][quote name=”Felix Byström”][quote name=”this”]Samsung har förmodligen höjt klockfrekvenserna en hel del på Mali-400MP. Den ska väl dessutom ha fler grafikkärnor än 4410, eller blandar jag ihop den med Exynos 5 kanske.[/quote] Mali-400 kan i sig ha flera grafikkärnor, om detta är fallet i Exynos 4412 vet vi inte[/quote] ARMs design skalar nog bara upp till 4 kärnor men i teorin e de nog inget som hindrar Sammy o modifiera designen eller? Annars är det väl en gammal hederlig frekvensökning som står för prestandadubblingen. Sånt brukar inte ha nån positiv effekt på batteritiden dock. Aja, ska bli intressant o få… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Med en dubblering i prestanda låter det vettigt att de använder en Mali-400MP2 konfiguration på samma klockfrekvens som tidigare. Det kan även använda en kärna med en 100% ökad klockfrekvens också, men det skulle ha en negativ inverkan på strömförbrukningen.