Inte helt olikt lanseringen av en version av Samsung Galaxy S4 med Snapdragon 800 bekräftas ny existerande rykten om en version av Galaxy Note II med Snapdragon 600. Modellen lanseras via China Mobile och får modellnamnet GT-N7108D.

Det är inte första gången Samsung byter ut systemprocessorn i en smartphonemodell för att mer passa önskemålen hos en lokal operatör och dennes nätteknik. Tidigare i sommar tillkännagav koreanska SK Telecom att Samsung kommer tillverka en modell av Galaxy S4 med Qualcomm Snapdragon 800 för att ha en lanseringsmodell till sitt nya LTE-A-nätverk på upp till 150 megabit per sekund.

Nu verkar China Mobile spela samma kort och utannonserar en modell av Samsung Galaxy Note II med Snapdragon 600. Till design och funktionsutbud rör det sig fortfarande om samma Galaxy Note II som tidigare, med 5,5-tums AMOLED-skärm med 1280 x 720 pixlar och Wacom-digitizer.

Förutom att Snapdragon 600 med sina fyra Krait 300-kärnor och Adreno 320-GPU bör ge en ordentlig prestandaskjuts från den äldre versionen av telefonen så tillför den stöd för två andra LTE-versioner, mer specifikt TD-LTE och FDD-LTE samt TD-SCDMA, och det är antagligen dessa tillskott som lett till den nya versionens lansering hos China Mobile.

GT-N7108D kör Android 4.2.2 och lanseras inom kort i Kina. Det verkar bli en helt regional lansering och antagligen kommer vi inte få se modellen i andra länder. Däremot står den regelrätta uppföljaren Note III runt hörnet med Snapdragon 800, och bör tillkännages officiellt under IFA-mässan i september.

Källa: Weibo via GSM-Arena

Relaterade nyheter:


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid