Samsung presenterar i dag nya TV-apparater för 2022. Samsung Displays nya OLED-teknik får vänta när Samsung fortsätter att satsa på Neo QLED-teknik baserad på mini LED-lampor. Nyheterna är få men Samsung blir först med 144 Hz i en TV.

Det fanns gott om branschrykten som pekade på att Samsung Electronics skulle satsa på Samsung Displays Quantom OLED-teknik för 2022. 2022 blir istället en repeat på 2021. För de flesta konsumenterna innebär det mini LED-teknik. Den kompakta bakgrundsbelysningen ger bättre kontrastförhållande än tidigare. Årets toppmodeller har en förbättrad bakgrundsbelysning som nu kan justeras med 14 bitar istället för 12. Ny bildbehandling ska dessutom ge mer exakt kontroll över bilden. Utöver det har bildpanelen blivit snabbare. Medan 120 Hz blev standard i branschen under 2021, får de nya apparaterna stöd för 144 Hz. Det ger högre bildfrekvens för PC-gaming, eftersom spelkonsolerna redan når sin maximala frekvens på 120 Hz med förra årets modeller, åtminstone i 4K-upplösning.

Atmos och gaminghubb

En annan nyhet i hårdvaran sitter i TV-apparaternas ljudanläggningar, som nu inkluderar uppåtriktade högtalare som ska ge Dolby Atmos direkt från TVn. Med det sagt brukar inbyggda högtalare sällan vara en bra match till dessa dyra TV-apparaters imponerande bildegenskaper.

Med relativt få nyheter i hårdvaran, är mjukvara ett större fokus. Samsung lanserar en gaming-hubb som ska göra det enklare att snabbt starta streamingtjänster såsom Google Stadia och Nvidia GeForce Now. Det finns även bättre kontroll och mer information om VRR och möjlighet att visa YouTube-videos samtidigt som spel spelas, perfekt när man har fastnat och behöver hjälp.

Samsung fortsätter att lansera nya TV-apparater med microLED-teknik. De nya modellerna kommer i tre storlekar: 89, 101 och 110 tum. I vanlig ordning kan vi dock räkna med att dessa modeller är fortsatt orimligt dyra för de flesta vanliga konsumenterna.

Samsung uppdaterar även sina lifestyle-modeller. The Frame, The Serif och The Sero uppdateras bland annat med nytt skyddsglas som ska ha en matt finish som ska ge ett mer verklighetstroget utseende när de används för att simulera tavlor.

Samsung har inte presenterat priser eller datum för sina nya TV-apparater men förra årets modeller kan troligen vara en fingervisning för de nya modellernas priser.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid