AMD:s partnertillverkare Sapphire har börjat bygga hype inför lanseringen av företagets Nitro-variant av Radeon RX 7900 XT/XTX och bekräftar i samma veva att Vapor-X kommer att göra comeback.

Vi börjar närma oss lanseringen av AMD:s Radeon RX 7000-serie av grafikkort. AMD:s partnertillverkare Sapphire har nu publicerat en kort trailer i ett försök att bygga hype inför lanseringen av deras varianter ur produktserien Nitro. I den korta trailern som visats upp bekräftas det att Sapphire kommer att ta tillbaka sin klassiska Vapor-X-serie som mer eller mindre varit pensionerad i nästan tio år.

Trots att det endast rör sig om en trailer på några få sekunder är det en hel del information angående denna specifika upplaga av Radeon RX 7900 XT/XTX som finns att hitta. Vi kan till exempel utröna att det handlar som en 20-fas VRM-uppsättning på grafikkortet och att det kommer att drivas av tre 8-pin PCI Express-kontakter. Sapphire ser således ut att jaga rejäl överklockningspotential med sitt kommande grafikkort.

Vapor-X stod ut på marknaden då kylarlösningarna implementerade så kallade ångkammare för att flytta värme från grafikprocessorn till kylflänsarna. Denna typ av kylare har däremot blivit allt vanligare på marknaden sedan Vapor-X glansdagar. Exakt vad Sapphire kommer att erbjuda när det kommer till kylarlösningarna återstår att se. Något lite mer extra än en ångkammare behövs dock för att verkligen stå ut bland de seriöst tilltagna kylarlösningar som finns på marknaden idag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid