Världens näst största tillverkare av hårddiskar Seagate har idag gett tillkänna att man ännu en gång ökat densiteten på de lagringsskivor som sitter i hårddiskar. Seagate:s nya lagringsskivor kommer med 1 TB (TeraByte) vilket är 625 Gb (Gigabit) per kvadrattum.

Det nya framsteget från Seaget tillåter dem att göra hårddiskar med färre lagringsskivor för samma kapacitet, mindre rörliga mekaniska delar, lägre värmeutveckling och strömförbrukning – eller helt enkelt göra en hårddisk med större kapacitet än tidigare.

barracuda_xt_white_rev_lres

Deras 1 TB lagringsskiva är redan färdig och ska enligt företaget först hitta in i deras GoFlex Desk-serie externa hårddiskar, men man arbetar även på att ta fram nya hårddisk i Barracuda XT-serien interna hårddiskar som spinner i 7 200 varv i minuten (RPM) och ska komma med storlekarna 1.5 TB, 2 TB och 3 TB.

Seagate GoFlex Desk baserad på deras lagringsskiva väntas finns tillgänglig inom kort, medan Barracuda XT ska släppas i mitten av 2011 enligt Seagate, vilket antyder att vi bör se dem någon gång under sommaren.

Källa: BusinessWire

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
The MuttJacob HugossonPoontusSebbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Filip
Medlem
Daniel Filip

Det är väl bara att släppa 5TB diskar på en gång, varför vänta och mjölka ut en massa innan? 5 plattor i en hårddisk är inget ovanligt så jag ser inte några tekniska problem för det bara eknomiska.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Väldigt kul att defragmentera en 5TB disk?, not. Tycker det är jobbigt med en 500GB:are. Synd om det skulle krascha med 5TB lagrad data på en sån disk och Seagate är väl kända att gå sönder oftare?

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”dafi”]Det är väl bara att släppa 5TB diskar på en gång, varför vänta och mjölka ut en massa innan? 5 plattor i en hårddisk är inget ovanligt så jag ser inte några tekniska problem för det bara eknomiska.[/quote] Självklart vill dom tjäna pengar på diskarna flera gånger, det är bara att inse. Men medan vi konsumenter väntar på större diskar så ökar behoven så det blir lite av en ond spiral, medan vi väntar på att 3 TB diskarna kommer ut på marknaden så är väl behovet nära uppe i 3 – 5TB diskar som standard, iaf för avancerade… Läs hela »

Poontus
Medlem
Poontus

har inte Seagate gått om WD nu när dom köpte upp samsungs hårddiskavdelning?

Medlem
Olle P

[quote name=”Viking1962″]Väldigt kul att defragmentera en 5TB disk?, not.[/quote]Lika kul som att defragmentera fem stycken 1TB diskar.
För eget bruk skulle jag aldrig ha en så stor disk organiserad som en enda partition, utan dela upp den i flera mindre. Min nuvarande 1TB disk är uppdelad i fem partitioner, som går ganska smidigt att defragmentera.

The Mutt
Medlem
The Mutt

1.5Tb med 1Tb skivor? Hur går det till? 😕