Sharp slår konkurrenterna på fingrarna när man nu visar upp en ny heltäckande smartphoneskärm som har minimala ramar och böjda hörn.

Samsung har med deras Galaxy Edge-smartphones redan tagit böjda skärmar till telefonmarknaden men detta är inget mot Sharps nya prototyp Corner R. Sharp visar uypp en 5,2 tum stor IGZO LCD-panel som med företagets ”free-form” teknik kan kapas i olika format och former. I Corner R handlar det om en närmast heltäckande smartphoneskärm som inte bara har böjda skärmkanter utan även böjda hörn.

Skärmen ser onekligen ut att omfamna själva telefonen och med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar bör det även levereras en god bildkvalité och hög pixeltäthet. Förutom troligtvis högre tillverkningskostnader finns andra problem att lösa som exempelvis mjukvara för att känna av hur användare använder och håller sin telefon. Så att fingrar på skärmens kanter inte aktiverar oönskade funktioner eller appar.

Det är oklart när och om Sharps Corner R-koncept kan hitta ut i smartphones på marknaden men vi kan tänka oss både en och två tillverkare som skulle vara intresserade av att testa konceptet.

Rubrik

10
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
8 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkulAlex Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alex
Gäst
Alex

Tror aldrig att detta kommer att fungera, folk är alldeles för beroende av selfie-kameran. Gillar inte heller telefoner med böjt glas, men det är ju bara vad jag tycker.

Morkul
Medlem
Morkul

Personligen tror jag att vi kommer få se mer och mer av denna vara. Viktigt att utnyttja så mycket av telefonen som möjligt, svarta kanter är bara slöseri med yta. Har aldrig i mitt liv tagit en selfie kommer aldrig att göra det. Men hela selfie andan håller dessutom på att dö ut, se bara på dagen ungdomar för något år sedan skulle det tas en selfie var och varannan minut. Frågar man barnen nu så tittar de på en och frågar vilket år-tionde jag kommer från och skrattar. Så jag tror nog att telefoner klarar sig utan selfie kamera.

Alex
Gäst
Alex

Själv tycker jag att selfies aldrig varit större än det är nu. Med alla olika appar som använder sig av den kameran för att lägga på effekter på ansikte osv så blir den kameran en viktig del av mångas telefon. Nu pratar jag ju mest om tonåringar då.

Själv har jag använt kameran kanske 1-2 gånger under de senaste åren. Jag håller helt med dig om att dessa mobiler skulle vara skitbra, men att det inte finns någon kamera där tror jag personligen gör att denna mobil inte blir en dunderhit direkt.

Den som lever får se antar jag.

Morkul
Medlem
Morkul

”Nu pratar jag ju mest om tonåringar då.”

Jo det är tonåringar jag också pratar om. Har två själv så det är dem och deras kompisar jag drar mina erfarenheter av.

Morkul
Medlem
Morkul

Så bara för att man klargör att även jag talar om tonåringar så är man värt -2? Riktigt udda tänkande på detta forum må jag säga.

Medlem
David S. C. Karlsson

Ingen front högtalare? Är det nästa steg efter inget hörlurs uttag?

Medlem
Marviken

För mig är det icke problem, de få gångerna jag tittar på Youtube hemma duger en monohögtalare och även med ”front högtalare” suger ljudet för musik att det är ointressant.
När exakt finns behovet?
Har hellre en större skärm än fula sorgekanter .

Medlem
David S. C. Karlsson

Behovet finns när du pratar i telefonen… Du vet, det dom egentligen är till för. 😛

Medlem
Marviken

Utgick från att man bara vände upp och ner på telefonen? Kanske inte sitter någon där heller, får vända på den sitter kanske på baksidan , lol.

Morkul
Medlem
Morkul

Blev lite filurpå detta jag också, men istället för att anta saker så forskade jag lite.

Hela skärmen fungerar som induktionshögtalare, bara lägga örat emot för att höra. Detta är någonting som jag har väntat på mycket länge då då det är ett betydligt bättre sätt att överfara ljud än vanlig högtalare.