Idag har vi fått information från Shuttle angående ett nytt SFF-barebone som är en stor utveckling från tidigare modeller. Barebonet går under namnet XPC SB81P och bjuder på nyheter över mer eller mindre alla plan.
Själva chassit är av helt ny modell och härmed går Shuttle ifrån deras G-serie och startar P-serien, som produktnamnet avslöjar.
Det som direkt fångar vår uppmärksamhet är den nya fronten som är Shuttles första med gömda expansionsplatser. Något som jag personligen uppskattar då det på ett enkelt sätt ger ett mycket sobert och stilrent intryck, oavsett vilken färg din optiska enhet har.
Chassit har även tre interna 3.5″ platser för dem som vill få ordentligt med lagringsutrymme i sitt SFF-barebone.


Både kylsystemet, I.C.E, och nätaggregatet är av ny modell. Det förstnämnda får vi inte så mycket information om men både fläktar och kylflänsar är omdesignade för optimal prestanda. Nätaggregatet i sin tur är av Silent X modell och på hela 350W vilket är mäkta imponerande för ett SFF-barebone.Moderkortet som används är FB81 och tyvärr har vi inte fått någon djupgående information om detta. Det kommer dock vara utrustat med 16x PCI Express-port, 8-kanalsljudkrets, SATA-RAID m.m.


Shuttle SB81P ser onekligen intressant ut både på utsidan och insidan. Huruvida Shuttle lyckats öka insatserna på SFF-marknaden återstår att se men vi kan direkt säga att det ser lovande ut.


Se mer bilder på Shuttle SB81P.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid