I samband med att värdet på kryptovalutor som Bitcoin steg likt en raket under 2017 lyckades Skatteverket upptaxera en handfull personer som gjort vinst på bland annat Bitcoin. Under 2018 ökas dock fokus på att granska spekulationer och handel med kryptovalutor.

Kryptovalutor är den största snackisen sedan skivat bröd. Under 2017 steg värdet av valutan Bitcoin med över 1 000 procent, om än inte utan motgångar och nästan regelbundna krascher. Det är dock inte bara det nuvarande värdet av valutorna som personer som vill ge sig på att utvinna dessa har att tänka på, inkomst från valutahandel är även skattepliktig enligt svensk lag.

Detta fick en svensk person känna av under förra året då Skatteverket upptaxerade en person med miljonbelopp just på grund av vinster från handel med kryptovalutor. Skatteverket ska ha granskat ett mindre antal svenskar som under 2017 var involverade med kryptovalutor, men enligt DN ska det endast handla om en handfull personer som blivit upptaxerade.

Under 2018 kommer dock Skatteverket enligt DN att öka sin fokus på att granska personer som handlar med kryptovalutor. Detta är dock inte alltid det lättaste då en av grundtankarna bakom dessa valutor är att handel som utförs med dessa ska vara anonym, något som sätter käppar i hjulet i Skatteverkets övervakning. Detta leder till att man inte kommer att kunna kontrollera precis alla transaktioner och vinster från kryptovalutor, men man kommer att kunna kontrollera en del av den svenska kryptohandeln.

Det är inte bara kryptovalutor som Skatteverket kommer att lägga ökat fokus på under 2018. Även till exempel bloggare som har någon form av kommersiell verksamhet kommer att få räkna med fler kontroller under det kommande året.

Bitcoin rasade med 20% och drog med övriga kryptovalutor

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid