Sony har nu utannonserat två stora nyheter för sitt smartphone-segment. Först ut är en ny telefon ur Xperia-serien, Xperia Z Ultra, med en 6,44 tums skärm och en purfärsk Snapdragon 800 under huven. Nummer två är inget mindre än ett nytt, uppdaterat smart armbandsur.

Sony Xperia Z Ultra

Vi inleder med en titt på den nya och minst sagt väl tilltagna telefon Sony har tillkännagivit. Xperia Z Ultra blir med sina 6,44 tum en av de största telefonmodellerna på marknaden, nästan en tum större än Samsung Galaxy Note II. Skärmen i fråga har upplösningen 1080 x 1920 och bär Sonys Triluminous-märkning.

För att driva enheten har Sony använt sig av inget mindre än den fräscha Snapdragon 800 från Qualcomm, med fyra CPU-kärnor på 2,2 gigahertz och som även för med sig Qualcomms LTE-modem för 4G-uppkoppling. Kameran är av en typ liknande vad man använt i sina smartphones och vissa datormodeller tidigare, en Exmor RS-sensor med 8 megapixlar.

xzu

Det finns 2 gigabyte internminne, 16 gigabyte lagring samt en SD-kortplats. För trådlös kommunikation finns utöver UMTS- och LTE-modemet både Bluetooth, trådlöst nätverk, FM-radio och NFC.

Trots den väl tilltagna skärmen och de lika väl tilltagna specifikationerna är Xperia Z Ultra en tunn modell med sina 6,5 millimeter i profil, och vikten är 212 gram. Skalet är täckt av härdat glas och omringat av en metallram och i stil med flera av sina tidigare Xperia-modeller är Z Ultra vattentät enligt IP58-standarden, vilket innebär att den ska klara att vara nedsänkt ungefär 1,5 meter i vatten under 30 minuter.

Operativsystemet är Android 4.2.2 med Sonys gränssnitt Xperia UI, och batteritiden specificeras till 14 timmar taltid, 120 timmar musikspelande och 5,5 timmar filmtittande.

Sony Snartwatch 2 SW2

Sony har även passat på att uppdatera sin tidigare serie smarta armbandsur med Smartwatch 2 SW2. Den nya klockan har en 1,6 tum stor pekkänslig OLED-skärm med upplösningen 220 x 176 pixlar. Skalet är i aluminium, och klockan använder standard 24 millimeters fästen så att valfritt armband kan användas.

Sedan den förra versionen har Sony uppdaterat klockans gränssnitt, som nu ska vara enklare och mer intuitivt att använda. Klockan kan köra diverse applikationer och Sony utlovar att 200 kommer finnas tillgängliga från början. Man släpper även en öppen API, så att utvecklare fritt kan ta fram egna applikationer för enheten.

Smartwatch 2 kan med Bluetooth och NFC ansluta till alla Android-telefoner med Android 4.0 eller senare och funktion med Windows Phone eller Apple Ios är ännu inte på tal. Klockan är precis som många andra enheter från Sony vattentät, mer specifikt enligt IP57-standarden. Batteritiden specificeras till fyra dagar av normal användning, varpå enheten kan laddas över micro USB.

Sony Xperia Z Ultra lanseras under årets tredje kvartal och Smartwatch 2 i september. Prislappen är ännu okänd för båda produkterna.


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NiQ3 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Imponerande att Sony är först ut med snapdragon 800, dom som varit lite efter ett par år ändå.

Jag tycker den är onödigt tunn för att vara så stor. Dom borde kunnat tagit av 1 CM på höjden utan problem och istället gjort den lite tjockare, 8-8,5 mm.

Frågan är ju om batteritiden blir lidande med ”endast” 3000 mAh

Medlem
Wargreymon

[quote name=”NiQ3″]Imponerande att Sony är först ut med snapdragon 800, dom som varit lite efter ett par år ändå.

Jag tycker den är onödigt tunn för att vara så stor. Dom borde kunnat tagit av 1 CM på höjden utan problem och istället gjort den lite tjockare, 8-8,5 mm.

Frågan är ju om batteritiden blir lidande med ”endast” 3000 mAh[/quote]

Blir intressant vilken telefon som kommer först då nästa Optimus G ska ha 800 och antagligen Note 3 skulle jag gissa.