Creative gör bokstavligt talat en hel del ljud från sig på IFA-mässan i Tyskland under veckan och en av de stora dragplåstren är nya headsetserien Sound Blaster Evo. Med lillebror Evo Zx i testlabbet tog vi chansen att även lyssna på storebror Evo ZxR som erbjuder det mesta du kan tänka dig.

Creative lägger inte några fingrar emellan när man rullar ut sin nya serie av spelheadset. Evo-seriens två toppmodeller Evo Zx och Evo ZxR är två av de mest välutrustade lösningarna på marknaden utan att för den delen tumma på ljudkvalitén.

Med en närliggande test på on-ear headsetet Creative Sound Blaster Evo Zx valde vi att på IFA fokusera på storebror Evo ZxR. En större modell med som likt sin lillebror bygger kring Creatives kraftfulla SB-Axx1 ljudprocessor med lockande teknik som NFC, för parning med mobiltelefon, och bluetooth med aptx-stöd för maximal trådlös ljudkvaltiet. Evo ZxR kommer även med dubbla mikrofoner samt stöd för konfigurering genom mobila appar för Android och Ios, något vi även hittar på lillebror.

 

Nyheterna i Sound Blaster Evo ZxR är en större hörlurskåpa med 50 millimeters element (mot 40 millimeter i Zx) samt aktiv brusreducering och en teknik företaget kallar ”talk through”. Det senare använder mikrofonerna på utsidan av headsetet för att med en enkel knapptryckning ta in ljud från omgivningen ifall någon försöker prata med dig medan du sitter med lurarna på huvudet.

IMG_5660

Creative Sound Blaster Evo ZxR har förutom en myriad av funktioner även ett riktigt bra ljud. Lillebror har visat framfötterna i testlabbet redan och storebror har helt klart potential att höja ribban ytterligare. Med SB-Axx1-processorn finns det även stora möjligheter att optimera ljudet efter eget tycke.

Den gedigna funktionslistan kostar dock på och Sound Blaster Evo ZxR får en prislapp på runt 2 300 kronor i svenska butiker (i videon nämns riktpriset som ligger betydligt högre).


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SLI_CROSSFIRES0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Sjukt bra att den har bluetooth! på senare år har jag blivit ett stort fan av bt för att alla hörlursportar inte orkar driva tyngre lurar

SLI_CROSSFIRE
Gäst

Hej nu JÄVLAR ska ni få höra ett å annat.
Här går man å införskaffar ett par hörlurar så har de jävlarna inte enns en medföljande BLUETOOTH ADAPTER..

Jävla Blåseri !

så snabb recension.

+
Fruktansvärt BRA Ljud.


Ingen fucking adapter, ALLA DATORER HAR INTE INBYGGD BT.