Den svenska spelsajten Spel2 gör comeback på nätet och när sajten nu slår upp portarna lagom till årsskiftet är det med fokus på den snabbt växande Android-plattformen. Bakom rodret står en redaktion med sina rötter i NordicHardwares tidigare dottersajt NordicGamers.

Spelmarknaden börjar på allvar inta våra mobila plattformar och Android är med sitt breda utbud av enheter i olika prisklasser den kanske mest spännande att följa. Det är åtminstone en åsikt som Emil Lindberg och övriga medlemmar i redaktionen på Spel2 delar;

– Android har under den senaste tiden vuxit explosionsartat, inte minst när det kommer till speldelen. Stora marknadsandelar har tagits från Ios och plattformen i fråga har fått det erkännande som eftersträvats för längesedan. Att det saknades en helt spelinriktad sajt på svenska just för Androidspel chockerade mig, och som tidigare insatt i ämnet var det ingen tvekan! Spel2.se är ett resultat av ett gäng Android- och spelfixerade entusiaster. Vi är än så länge bara i startgropen av det hela, men hoppas på ett stort utvecklande och ett varmt välkomnande av likasinnade, berättar Emil Lindberg, chefredaktör på Spel2.se.

Mobiltelefoner och surfplattor har idag systemprocessorer och grafikkretsar av riktigt hög rang, något vi frekvent brukar titta närmare på här på NordicHardware. I takt med att beräkningskraften ökat har så även intresset bland spelutvecklare för Android-plattformen ökat markant, något som vi ser fram emot att följa framöver.

För er som är intresserade av att läsa recensioner och nyheter om Android-spel hittar ni mer information på Spel2.se.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ctrlAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Shit alltså.

Jag kommer ihåg när han satt och skröt på IRC om sitt nya projekt Spel2 efter han lämnat NG.

Det var inte igår om man säger så 😀

Kul att det tillslut blev något av det och att han anpassade sig till tiderna!

ctrl
Gäst
ctrl

Android kanske får en boost om Oyhya (kräkreflexljud) konsolen får fotfäste med. Det som man oftast märker på mobilsidan med appas och spel är det en djungel att hitta de som är okej. 90% av appar oich spel känns som de kunde kvittat.