Esport-stjärnorna Heaton och Potti drar nu igång Svenska Elitserien i esport. Med detta hoppas Counter Strike-profilerna få en struktur inom svensk esport som liknar traditionella sporter med serier, ligor och en seriös prispott för de lag som tar sig till toppen.

Att esport har gått ifrån att vara en obskyr fritidsaktivitet till att äkta fenomen råder inga tvivel om. Vad som en gång i tiden var förvisat till källarlokaler fyller idag stora arenor runtom i världen.

I Sverige finns det väldigt många aktiva spelare i titlar som kan anses vara esport. Ett stort antal personer kollar även på esportmatcher via sin dator eller TV. Det har dock inte funnits någon seriös struktur som tillåter svenska datorspelare att göra esporten till något mer än en hobby.

Nu har Emil ”Heaton” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson meddelat att de startar Svenska Elitserien i esport. Ett initiativ för att försöka få en stadigare struktur för den svenska esporten. Denna kommer att dra igång sin första säsong under hösten 2018 och det första spelet i fokus blir Counter Strike: Global Offensive.

”- Min vision är att Svenska Elitserien i esport ska spegla det SHL gör för hockeyn och det Allsvenskan gör för fotbollen.” – Tommy ”Potti” Ingemarsson

Svenska Elitserien i esport är strukturerad på så vis att landet delats upp i fyra regioner: Nord, Syd, Öst och Väst. I samtliga regioner kommer kvaltävlingar att hållas och de tre bästa lagen från varje region går vidare till Elitserien. Resterande lag kommer att spela i regionsligorna där man har en chans att kvala in till säsong två av Elitserien.

Tack vare att Svenska Elitserien i esport redan lyckats knyta band med en rad sponsorer och samarbetspartners så ligger Elitseriens prispott på 750 000 kronor under första året. Detta i form av till exempel pengar eller utrustning.

Den som känner att man har vad som krävs kan anmäla sitt lag till ligan via hemsidan esportal från och med 1 augusti. Mer information finns att få via secsgo.se

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulTommy P Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Tror de går helt fel väg, Elitserien i Esport är bara förvirrande för många. Elitserien i Counter Strike hade varit ett mycket bättre val och sedan utökat med Elitserien ”spel namn”.

Fördelen traditionella sporter har är just att det är en sport och inte flertalet under samma namn. För att göra en liknelse: Elitserien i bollsport som innehåller handboll, fotboll, basket och så vidare.

Tommy P
Gäst
Tommy P

Svenska Eliteserien i Counterstrike Global Offensive heter det i detta fall, i Elitserien byts ordet esport ut mot respektive gren/spel, hade det exempelvis varit dota2 hade det hetat Svenska Elitserien i Dota2. Vi är helt inne på ditt spår och är eniga 🙂 Mvh, Tommy

Medlem

Varför inte SEL, Swedish Esport League? 😉

Morkul
Medlem
Morkul

SEL där man kan säga SEL Dota2 eller SEL Counter, Strike hade nog varit ett bättre alternativ. Se bara på Elitserien i hockey, det fungerade inte internationellt så de bytte till SHL.

Även om jag helt är med att någonting måste skapas för att förbättra förutsättningarna för Esporten så känns det nuvarande initiativet inte genomtänkt. I alla fall inte sätt ur ett sportsligt perspektiv.