Apple Iphone 6S Plus: Hårdvara

Apple Iphone 6S Plus Recension forsta

Apple Iphone 6S Plus (A1687)
Skärm 5,5 tum LCD IPS
1 920 x 1 080 pixlar
401 ppi
Processor Apple A9
2 x Apple Twister 1,85 GHz
Imagination PowerVR GT7600
Internminne 2 GB
Intern lagring 16 GB, 64 GB, 128 GB flash
Minneskort Nej
Kamera – bak Stillbild: 12 MP
Video: 720p30, 720p240, 1080p30, 1080p60, 1080p120, 2160p30
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.6
Wifi 802.11ac
Bluetooth 4.2 LE
NFC Ja, endast för mobil betalning
Anslutningar Apple Lightning
3,5 mm
Batteri 2 915 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Ios 9.1
Mått 77,9 x 158,2 x 7,3 mm
Vikt 192 g

Iphone 6S Plus är inte en vanlig Iphone. Även om vi haft mer än ett år på oss att vänja oss vid den gigantiska telefonen är den fortfarande förvånansvärt stor. Även om den ”bara” har en skärm som mäter 5,5 tum så är den ändå riktigt stor och klumpig. Till och med Samsung Galaxy S6 Edge+ som har en större skärm, som mäter 5,7 tum, känns lättare att använda än Apples modell. Med en stor design kommer dock flera fördelar.

Den mest uppenbara fördelen med den stora telefonens design är faktumet att den ger plats åt ett stort batteri, som mäter 2 915 milliamperetimmar. Batteriet är inte större än de som finns i många många konkurrerande Android-telefoner men i jämförelse med Iphone 6S:s 1 715 milliamperetimmar är det sannerligen gigantiskt.

Apple Iphone 6S Plus Recension baksida varm

En annan fördel med telefonens design är att den ger kameran utrymme för att ha en inbyggd optisk bildstabiliserare, något som saknas i Iphone 6S. Detta betyder att telefonen kan fånga video som inte är så skakig som den är med Iphone 6S.

Iphone 6S Plus har en betydligt större skärm än Iphone 6S men den har också en betydligt högre upplösning. Skärmen mäter 5,5 tum och har en upplösning på 1 920 x 1 080. Det betyder att skärmen har en pixeltäthet på 401 pixlar per tum, vilket kan jämföras med det mindre syskonets 326 pixlar per tum. Den större skärmen är alltså inte bara större, utan kan också erbjuda högre detaljrikedom än Iphone 6S.

Apple Iphone 6S Plus Recension TouchID

Utöver ett större batteri, en bättre kamera och en annorlunda skärm är många av telefonens andra komponenter exakt samma som i Iphone 6S. Telefonen drivs av samma Apple A9-processor som Iphone 6S och processorn får assistans av samma mängd arbetsminne, två gigabyte. För lagring finns 16 gigabyte, 64 gigabyte eller 128 gigabyte att löpa för olika priser. Den minsta lagringsversionen av telefonen går inte att rekommendera till någon eftersom den snabbt blir problematisk när appar börjar installeras, bilder börjar fångas och det dyker upp en uppdatering av operativsystemet. Vi kan tycka att det är galet att Apple fortfarande säljer en smartphone som kostar 8 500 kronor men som inte har mer än 16 gigabyte lagringsutrymme. Det är skandalöst mycket pengar för så otroligt lite lagringsutrymme.

Iphone 6S Plus använder nästan exakt samma aluminiumdesign som sin föregångare. Nästan ingenting har förändrats sedan förra året. Skalet sägs nu vara byggt av en tuffare variant av aluminium och telefonens profil är en aning tjockare än förra årets modell. Utöver det är det dock svårt att hitta några betydande skillnader över huvud taget. Det innebär att telefonen fortfarande har stora ramar runt sin skärm – ramar som gör att telefonen känns så gigantisk.

Apple Iphone 6S Plus Recension S

På telefonens framsida finns samma gamla runda hemknapp som nu använder en ny fingeravtrycksläsare som är blixtsnabb, en av marknadens snabbaste. Läsaren gör att ett säkert och krypterat liv med Iphone 6S Plus är så mycket enklare än det skulle vara annars.

På tal om hemknappen fortsätter Apple sin tradition med att bygga in riktigt bra hårdvaruknappar i sina smartphones. Utöver hemknappen har Iphone 6S Plus tre knappar och en fysisk ljud av-brytare. De fysiska knapparna är lätta att känna sig fram till, de ger god haptisk feedback och låter mycket, vilket gör det lätt för användare att vet när knappen är intryckt. Ljud-brytaren fungerar också bra och är lätt att använda.

Även i sin nya modell har Apple valt att fortsätta ge stöd åt sin speciella Lightning-standard. Vi kan delvis förstå Apples val att fortsätta ge stöd åt standarden eftersom den är så starkt etablerad på tillbehörsmarknaden men vi hoppas innerligt att företaget snart byter till USB Typ-C och ger användare ett brett stöd för en universell kommunikationsstandard, istället för att använda den dyra och annorlunda standarden som är Lightning.

Apple Iphone 6S Plus Recension undersida

För att sammanfatta hårdvarudelen av detta test vill vi upprepa en viktig detalj. För dig som inte är van vid stora smartphones kommer Iphone 6S Plus kännas som en gigantisk telefon. Men det är inte så konstigt, den är riktigt stor och klumpig. Det är synd att ramarna runt telefonens skärm inte är tunnare så att vi kan njuta av den stora skärmen utan att behöva hålla i en så stor telefon. Med det sagt har telefonens stora format flera fördelar som kan vara större än nackdelarna för vissa användare.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0