Huawei Honor 7: Hårdvara

Huawei Honor 7 recension forsta

Huawei Honor 7 (PLK-L01)
Skärm 5,2 tum LCD IPS
1 920 x 1 080 pixlar
424 ppi
Processor Huawei Hisilicon Kirin 935
4 x Cortex-A53 2,2 GHz
ARM Mali-T628 MP4
Internminne 3 GB
Intern lagring 16 GB flash
Minneskort Ja, upp till 128 GB
Kamera – bak Stillbild: 20,7 MP
Video: 1080p30
Kamera – fram Stillbild: 8 MP
Video: 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.6
Wifi 802.11ac
Bluetooth 4.1 LE
NFC Nej
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 3 100 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.0
Mått 71,9 x 143,2 x 8,5 mm
Vikt 157 g

Huawei äger ett varumärke som heter Honor. Varumärket har funnits ganska länge nu men gjorde sin stora debut i Sverige förra året. Honor är ett varumärke som riktar sig till unga kosnumenter som vill ha mycket för pengarna. Varumärkets senaste modell kallas Honor 7 och är seriens nya flaggskepp. Den nya modellen lanseras som en uppföljare till Honor 6 som stod för Honors stora Sverige-debut förra året.

Honor 7 är inte särskilt lik Honor 6. Den har istället många likheter med den ett år gamla Huawei Ascend Mate 7, särskilt när det gäller design. De båda telefonerna har baksidor som är skapade i ett stycke metall som ger de båda modellerna en imponerande känsla av kvalitet. På den övre halvan av Honor 7:s baksida finns en kameran som assisteras av dubbla LED-lampor och en kvadratisk fingeravtrycksläsare. Kameran och fingeravtrycksläsarens position är så gott som identisk med Ascend Mate 7 och får verkligen Honor 7 att se ut som ett yngre och mindre syskon.

Huawei Honor 7 recension honor

Honor 7 har inga fysiska knappar på sin framsida eller ovansida. På telefonens högra sida finns dock en på/av-knapp och en kombinerad volym upp- och nerknapp. Knapparna sticker ut tydligt från telefonens kropp och därför lätta att känna. De ger också gott om haptisk feedback – vilket gör dem lätta att använda.

Utöver de två knapparna på telefonens högra sida finns en liten knapp på telefonens vänstra sida. Knappen kallas Snabbknapp och kan användas för så gott som allt möjligt. I telefonens mjukvara kan användare bestämma exakt vad knappen ska göra vid vilka tillfällen. Två snabba tryck på knappen kan exempelvis få telefonen att ta en bild och om knappen hålls ner i minst tre sekunder kan exempelvis Google Nu öppnas.

Snabbknappen kan konfigueras för att göra något när den bara trycks in en gång men eftersom knappen alltid är aktiv, även när skärmen är låst, är inte detta praktiskt. Om knappen exempelvis aktiveras för att ta en bild med ett tryck kommer telefonen vara full av bilder tagna i fickan vid slutet av dagen.

Huawei Honor 7 recension vanster

Snabbknappen sitter strax under Honor 7:s SIM- och microSD-kortplats. Denna lilla kortplats gör Honor 7 till en riktigt unik produkt på den svenska marknaden. Platsen har nämligen stöd för dubbla nanoSIM-kort. Nästan ingen annan telefon på den svenska marknaden erbjuder stöd för dubbla nanoSIM-kort. Det ska dock noteras att användare tvingas till att välja mellan att använda ett SIM-kort och ett microSD-kort eller två SIM-kort. När microSD-kort används kan bara ett SIM-kort användas eftersom microSD-kortet tar SIM-kortets plats.

Honor 7 laddas och synkroniseras via en microUSB-port på telefonens undersida. Den 3,5 millimeter breda hörlursporten sitter tyvärr på ovansidan, vilket gör det krångligt att lyssna på musik och ladda mobilen samtidigt. Telefonens ovansida bjuder dock också på en IR-sändare som kan vara praktisk för dig som tappat bort din fjärrkontroll eller har lite för många fjärrkontroller.

Huawei Honor 7 recension ovansida

Väl byggda och gedigna telefoner som också är billiga är inte lätta att hitta på dagens mobilmarknad. Honor 7 är ett klart undantag då den erbjuder riktigt imponerande byggkvalitet och ett helt klart rimligt pris. Vi kan inte påstå att vi älskar de plastdelar som finns på den övre och undre delen av telefonens baksida men telefonens allmänna byggkvalitet är inget mindre än lysande.

Den som testat Huawei P8 och som därefter provat Honor 7 kommer troligen att märka många likheter och skillnader mellan de två telefonerna. Vi kommer att återkomma till jämförelser mellan de två enheterna men vi kan redan nu påpeka flera viktiga likheter och skillnader mellan modellerna: Huawei P8 är en designtelefon vars enda egentliga fokus är design. Detta betyder att den är riktigt tunn, har snyggt slipade metallkanter och en allmänt stilren design. Honor 7:s design är inte alls lika häftig och är både tjockare och tyngre än Huawei P8. En tjockare kropp betyder dock bland annat att telefonen har ett större batteri än Huawei P8.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0