Huawei Honor 7: I praktiken

Kamera

Huawei är tyvärr inte ett företag som är känt för att producera bra mobilkameror. Även företagets senaste flaggskepp, Huawei P8, säljs med en ganska medelmåttig kamera. Honor 7 har dock inte samma kamera som P8 utan använder sig av en 21 megapixelsensor från Sony. Kameran har ett bländarvärde på f/2,0 och saknar optisk bildstabilisering. Kamerans specifikationer är med andra ord inte världsledande men borde kunna leverera en hyfsat bra kameraupplevelse.

Huawei Honor 7 recension kamera

Trots hyffsade specifikationer är kameran på telefonens baksida bristande på många sätt. Den har svårt att fånga färger som ser naturliga ut, erbjuder lägre detaljrikedom än exempelvis LG G4, som har en kamerasensor med lägre upplösning, och har inte ett lika brett dynamiskt omfång som många konkurrenter. Honor 7 har visserligen ett bredare dynamiskt omfång än Huawei P8 men P8 tar bilder i ljusa miljöer med bättre skärpa.

I mörka miljöer presterar Honor 7 generellt sämre än Huawei P8, åtminstone i de situationer då kameran är stilla. Honor 7 använder ofta kortare slutartider än Huawei P8, vilket ger en ökad skärpa när kameran rör sig men ger ett betydligt sämre resultat när kameran är stilla. I de mörka bildexemplena nedan ser vi bilder som är tagna med kameran helt stilla. I jämförelse med den marknadsledande LG G4 är skillnaden gigantisk. Varken Huawei P8 eller Honor 7 kommer i närheten av att erbjuda samma färg, ljusstyrka och brist på brus som LG G4 kan – trots att Huawei P8 valde en längre slutartid än LG G4.

Huawei Honor 7

Motorola Moto G 3

LG G4

Huawei P8

När det gäller video kan Honor 7 ”bara” spela in i Full HD-upplösning. Videons kvalitet har många av de brister som kamerans stillbilder lider av. Kort sagt är inte Honor 7 en bra mobiltelefon för användare som kräver en bra stillbildskamera eller videokamera. Den är helt okej i många situationer men inte marknadsledande.

Kameran på telefonens framsida erbjuder inte heller någon imponerande prestanda. Till skillnad från huvudkameran skiljer sig dock Honor 7 och Huawei P8 mycket ifrån varandra. Honor 7 använder en hårdare brusreducering som ger en till synes mjukare bild. Detta kan tas både som en för- och nackdel. Huawei P8 ger bättre skärpa men har ett tydligare brus, som vissa användare kan tycka är att föredra framför den hårda brusreduceringen.

En viktig skillnad mellan Honor 7 och många konkurrenter är att den frontmonterade kameran i Honor 7 kan assisteras av en lampa som sitter strax ovanför skärmen. Lampan är inte särskilt ljusstark men kan göra stor skillnad för bilder som tas inomhus eller i andra mörka miljöer.

Ljud och bild

Honor 7 har en bildskärm som använder sig av LCD IPS-teknik, mäter 5,2 tum och har en upplösning på 1 920 x 1 080. Skärmen är bra men är varken bättre eller särskilt mycket sämre än konkurrenterna. Upplösningen är tillräcklig för så gott som alla användare och även om vi skulle önska djupare svärta så är det svårt att klaga eftersom ingen LCD-baserad konkurrent kan prestera särskilt mycket bättre.

Huawei Honor 7 recension framsida 2

Likt Huawei P8 har Honor 7 en högtalare som är placerad på telefonens undersida. Högtalaren presterar ganska väl men kommer inte upp i de ljudnivåer som många dyrare konkurrenter. Detta betyder att telefonens högtalare troligen är svår att använda i en bil, på en buss eller i någon annan miljö där det finns mycket omgivande oljud.

Fingeravtrycksläsare

Värdet av en bra fingeravtrycksläsare ska inte underskattas. För många användare innebär en fingeravtrycksläsare i en telefon att telefonen kan krypteras och skyddas med ett bra lösenord, utan att användaren konstant behöver krångla med att slå in sin PIN-kod eller ett långt lösenord. För vissa kan fingeravtrycksläsare vara den enskilda komponent som gör det över huvud taget partiskt att använda en krypterad telefon. Detta är en stor fördel eftersom en krypterad telefon är lättare att sälja vidare eller skänka till någon annan eftersom den inte innehåller data som kan öppnas av telefonens nya ägare.

Huawei Honor 7 recension fingeravtryck

Honor 7 har en riktigt snabb och exakt fingeravtrycksläsare. Läsaren är stor, lätt att komma åt och uppfattar snabbt hur fingret ser ut och låser upp telefonen. Läsaren är en av de bästa vi någonsin använt och gör livet otroligt mycket enklare. Läsaren har tyvärr ingen möjlighet att integreras med appar, vilket gör den lite mindre praktisk än exempelvis Samsungs fingeravtrycksläsare som kan användas för att exempelvis logga in på Paypal eller Lastpass.

Huawei är en av marknadens första tillverkare som använder fingeravtrycksläsaren som ett extra sätt för användare att navigera i telefonens användargränssnitt. Det är inte helt lätt att svepa fingret över läsaren när telefonen hålls med en hand men det är betydligt enklare än att exempelvis försöka dra ner notishanteraren från toppen av skärmen. Läsarens extrafunktioner är kort sagt ett bra och praktiskt tillägg till en redan utmärkt komponent.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0