Omdömen: 5 tum och uppåt

Är det telefon av modell större du är ute efter så kommer vi på den här sidan lista alla omdömen för testade modeller som har en skärmstorlek på fem tum eller större – men är det våra utmärkelser du är nyfiken på så finns de samlade på nästa sida i artikeln.

Omdöme från 2015-12-23

Sony Xperia Z5 Premium Omdöme från: 2015-12-23
Sony Xperia Z5 Premium Recension forstaSony försöker sticka ut från mängden genom att introducera en smartphone med en galet högupplöst skärm. Skärmen är inget annat än otrolig men ger inte användare några praktiska fördelar. Skärmen bidrar istället till en medelmåttig batteritid och med ett betydligt högre pris är det oklart varför konsumenter ska välja Xperia Z5 Premium framför den betydligt billigare Xperia Z5. Med en lite krånglig fingeravtrycksläsare, kamera som inte riktigt kan konkurrera i vissa miljöer och ett relativt högt pris är det också svårt att se varför konsumenter skulle välja Xperia Z5 Premium framför konkurrenterna.

Fördelar
+ Bra skärm
+ Kraftfull processor
+ MicroSD-kortläsare
+ Vattentät

Nackdelar

– Kantig och oergonomisk hårdvarudesign
– Bräckligt glasbakstycke
– Medelmåttig batteritid

Cirkapris vid publicering: 7 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-12-15

Huawei/Google Nexus 6P Omdöme från: 2015-12-15
Huawei Nexus 6P Recension framsidaPå pappret ser den ut som vilket annat flaggskepp som helst. I verkligheten är den dock något utöver det vanliga. Nexus 6P är en utmärkt kombination av väl fungerande komponenter och en stabil och funktionsrik mjukvara. Även om många konkurrenter kan skryta med liknande specfikationer lyckas Nexus 6P använda dem på ett sätt som får dem att skina. Med en bra skärm, kamer och fingeravtrycksläsare finns det inte mycket att klaga. Telefonens batteritid skulle kunna vara bättre och modellens desig gör den ganska stor och klumpig men utöver det erbjuder Nexus 6P en riktigt bra användarupplevelse.


Fördelar
+ Bra skärm
+ En av marknadens bästa kameror
+ Dubbla högtalare av hög kvalitet
+ Stadig metallkonstruktion
+ Snabb och pålitlig fingeravtrycksläsare

Nackdelar

– Stor och klumpig
– Medelmåttig batteritid
– Ingen microSD-kortläsare

Cirkapris vid publicering: 6 300 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-11-18

Sony Xperia Z5 Omdöme från: 2015-11-24
Sony Xperia Z5 Recension framsidaFem gånger har Sony försökt lansera ett flaggskepp tillhörande den växande Android-baserade Z-serien. Det femte försöket är det helt klart bästa hittills och nu har telefonen en bra skärm, en kraftfull processor, en bra kamera och en gedigen och stilren design. Det finns dock några få saker som gör att den inte riktigt kan slå konkurrenterna. I en marknad med många billiga men kompetenta Android-telefoner har Xperia Z5 ett ganska högt pris och modellen har inget särskilt att erbjuda för detta priset. Samtidigt har telefonen en lite krånglig fingeravtrycksläsare och en batteritid som inte passar så bra för krävande användare. Sony Xperia Z5 är kort sagt inget dåligt köp men det visst minst lika bra telefoner för lägre priser.

Fördelar

+ Kraftfull processor
+ Bra skärm
+ Bra kamera
+ MicroSD-kortläsare
Nackdelar
– Medelmåttig batteritid
– Irriterande förinstallerade appar
– Krånglig fingeravtrycksläsare
– Bräckligt bakstycke
Cirkapris vid publicering: 6 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-11-18

Apple Iphone 6S Plus Omdöme från: 2015-11-18

Apple Iphone 6S Plus Recension forstaApples nya smartphone är stor, riktigt stor. Den kan nästan beskrivas som klumpig. Dess stora design ger oss en stor skärm som också kan vara användbar för personer stor fingrar, dålig syn eller för de som helt enkelt vill ha en stor skärm för att surfa på webben eller titta på filmer. Telefonens format betyder dock också att telefonen får plats med ett stort batteri som tillsammans med bra mjukvara och energieffektiva komponenter ger marknadens längsta batteritid. Telefonens enda stora problem är dess skyhöga pris.

Fördelar

+ Kraftfull processor
+ Bra skärm
+ Otrolig batteritid
+ Bra kamera

Nackdelar
– Inget stöd för microSD-kort
– Ej utbytbart batteri
– Skyhögt pris

Cirkapris vid publicering: 8 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-11-09

Motorola Moto X Play Omdöme från: 2015-11-09
Motorola Moto X Play Recension framsidaMotorola har lyckats riktigt väl med sin senaste mellansegments-smartphone. Moto X Play kombinerar en bra skärm, ett långt batteritid, en acceptabel kamera och utmärkt mjukvara i ett riktigt prisvärt paket. Den sticker ut från mängden på något märkbart sätt, den är bara riktigt bra på många saker, samtidigt som den kostar hälften så mycket som många flaggskepp från andra tillverkare. Visst saknar den en fingeravtrycksläsare och dess processors prestanda är knappast imponerande men för det priset är Moto X Play en riktigt kompetent smartphone.
Fördelar
+ Utmärkt LCD-skärm
+ Lång batteritid
+ Funktionell och lättanvänd mjukvara
+ MicroSD-kortläsare
+ Prisvärd

Nackdelar

– Långsam processor
– Begränsat arbetsminne
– Medelmåttig kamera
Cirkapris vid publicering: 3 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-10-27

Huawei Mate S Omdöme från: 2015-10-27
Huawei Mate S Recension framsidaHuawei försöker desperat att göra sitt varumärke till ett varumärke som signalerar kvalitet. Mate S är det kanske bästa exemplet på detta i företagets historia. Den nya telefonen har en stilren och gedigen design som ger oss en imponerande känsla av lyx, skärmen är bra och fingeravtrycksläsaren en av de bästa. Berömmelserna stannar dock där. Varken kameran, processorn, batteriet eller mjukvaran kan konkurrera med andra modeller i samma prisklass. Brist på stöd för wifi över 5 gigahertz-bandet och problem med låga överföringshastigheter gör inte saken bättre. Mate S är inte ett dåligt köp men vi kan inte rekommendera den till någon i dagsläget.

Fördelar
+ Bra skärm
+ Stilren och gedigen industridesign
+ Snabb och funktionell fingeravtrycksläsare
+ MicroSD-kortläsare

Nackdelar

– Låg wifi-prestanda
– Huaweis överliggande användargränssnitt
– Tveksam kameraprestanda i mörka miljöer
– Medelmåttig batteritid

Cirkapris vid publicering: 6 300 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-10-12

Samsung Galaxy S6 Edge+ Omdöme från: 2015-10-11
Samsung Galaxy S6 EdgePlus Recension framsidaSamsung har gått ”all in” med specifikationer med Galaxy S6 Edge+. Det betyder att telefonen har en riktigt bra skärm, en snabb processor, en utmärkt kamera och en snygg och unik design. Modellen faller dock på målsnöret när den misslyckas med att erbjuda en acceptabel batteritid. Utöver det betyder telefonens design att batteriet inte går att byta ut. Batteriet och telefonens höga pris är dock dess enda stora problem. Om du kan acceptera det och gillar Galaxy S6 Edge+:s unika design kan den vara en bra telefon för dig. Men glöm inte att det finns betydligt billigare modeller på marknaden som erbjuder samma prestanda för en betydligt mindre summa.
Fördelar
+ Unik skärm och design
+ Gedigen konstruktion
+ Bra huvudkamera
+ Bra fingeravtrycksläsare
+ Otroligt vacker skärm

Nackdelar

– Ingen MicroSD-kortläsare
– Icke utbytbart batteri
– Kort batteritid
– Högt pris
Cirkapris vid publicering: 7 000 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-09-22

Motorola Moto G 3 Omdöme från: 2015-09-22

Motorola Moto G 3 Recension framsidaBra smartphones måste inte vara jättedyra längre. Under de senaste åren har vi sett marknaden mogna och allt fler billiga modeller bli bra alternativ till flaggskeppen. Moto G 3 är nog det bästa exemplet hittills. Den tredje modellen i Moto G-serien erbjuder en imponerande användarupplevelse för ett riktigt lågt pris. Visst är kameran inte så bra, skärmen inte i världsklass och processorn inte marknadens snabbaste men med tanke på priset är Moto G 3 en riktigt bra produkt.

Fördelar
+ Lågt pris
+ Vattentät
+ Flera användbara mjukvaruanpassningar
+ Bra batteritid
+ MicroSD-expansion

Nackdelar
– Medelmåttig kamera
– Icke utbytbart batteri

– Påtagligt långsammare än dyrare konkurrenter

Cirkapris vid publicering: 1 900 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Huawei Honor 7 Omdöme från: 2015-09-22
Huawei Honor 7 recension framsida 2Huawei Honor 7 är en smartphone som siktar på att konkurrera med de bästa på marknaden samtidigt som dess pris hålls långt under många konkurrenter. Modellen lyckas med detta på många sätt men fallerar på vissa punkter. Telefonens mjukvara har många underliga aspekter som gör ett bra operativsystem sämre och modellens kamera kommer inte i närheten av vad många konkurrenter kan erbjuda. Trots det har Honor 7 många goda egenskaper så som en bra skärm, stöd för dubbla SIM-kort och en bra fingeravtrycksläsare.
Fördelar
+ Prisvärd
+ Bra skärm
+ Lång batteritid
+ Stöd för dubbla SIM-kort
+ Fingeravtrycksläsare
Nackdelar
– Dålig kamera
– Huaweis mjukvara
– Medelmåttig processorprestanda
Cirkapris vid publicering: 4 000 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-08-18

Microsoft Lumia 640 XL LTE Omdöme från: 2015-08-17

Microsoft_Lumia_640_XL_Recension_framsidaTelefoner med låga priser kan oftast beskrivas som en av två saker: billiga eller prisvärda. De allra flesta är billiga. Dessa telefoner kostar inte så mycket men är inte heller så bra. Ett fåtal telefoner är istället prisvärda. Dessa kostar inte heller så mycket men har ändå många goda egenskaper. Microsoft Lumia 640 XL LTE är exakt den typen av mobiltelefon. Den har ett lågt pris men ändå en imponerande industridesign, ett otroligt långt batteriliv och en bra kamera. Modellens enda stora problem är Windows Phone och dess kraftigt begränsade apputbud. Windows 10 Mobile är på ingång men den som köper ett exemplar av Lumia 640 XL måste ändå förstå att alla appar inte nödvändigtvis finns tillgängliga på just din modell.

Fördelar
+ Stadig konstruktion
+ Lång batteritid
+ Huvudkamera
+ Pris

Nackdelar
– Begränsat apputbud
– Medelmåttig högtalare
– Långsam processor

Cirkapris vid publicering: 2 200 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-08-11

Acer Liquid Jade S Omdöme från: 2015-08-11
Acer_Jade_S_Recension_framsidaMed sin senaste smartphone har Acer kommit närmare än någonsin att sälja en modell som faktiskt går att rekommendera. Företaget har dock fortfarande mycket att lära och är fortfarande för dåliga på många saker för att få någon utmärkelse i Svenska smartphoneguiden. Liquid Jade S erbjuder en bra upplevelse på många sätt och är ganska unik på den svenska marknaden genom att erbjuda dubbla SIM-kortläsare och en microSD-kortläsare samt en tre års garanti när den köps via företagets egna butik. Med en dålig kamera, föråldrad mjukvara, inget stöd för 5 gigahertz-bandet för Wifi och en usel högtalare är det dock svårt att skylla allt på telefonens låga pris. Det finns helt enkelt bättre alternativ på marknaden med Motorolas Moto G-serien som den största konkurrenten just nu.
Fördelar
+ Snygg framsida med rundat glas
+ Dubbla SIM-kortläsare
+ MicroSD-kortläsare
+ Bra batteritid
Nackdelar
– Förinstallerade appar
– Överliggande användargränssnitt
– Gammalt operativsystem
– Dålig kamera
– Dålig högtalare
Cirkapris vid publicering: 2 400 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-07-14

Sony Xperia Z3+ Omdöme från: 2015-07-14
Sony_Xperia_Z3plus_Recension_forstaSony Xperia Z3+ är en riktigt bra smartphone på många sätt. Den har en bra skärm, en bra kamera, en snygg design som dessutom är vattentät och en acceptabel batteritid. Den faller dock på målsnöret eftersom den använder Qualomms Snapdragon 810-chipset och misslyckas med att hantera den kraftfulla processorns potential. Telefonen blir ofta varm och i vissa fall så varm att den måste stängas av. På grund av sin värme erbjuder den inte heller särskilt imponerande prestanda. Med tanke på modellens ganska höga pris är detta totalt oacceptabelt. Det är möjligt att kommande mjukvaruupdateringar förbättrar situationen men som det ser ut i dag är det svårt att rekommendera Xperia Z3+ till någon.

Fördelar
+ Snygg och stabil industriell design
+ Vattentät
+ Huvudkamera
+ MicroSD-kortläsare
+ Dedikerad kameraknapp

Nackdelar
– Förinstallerade appar
– Allvarliga värmeproblem
– Skör glasbaksida
– Högtalare

Cirkapris vid publicering: 7 000 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-06-08

LG G4 Omdöme från: 2015-06-08
LG_G4_Recension_LG_G4Du som letar efter en riktigt bra Android-telefon, en riktigt bra kameratelefon, en stor skärm, lång batteritd, en unik design och mycket mer behöver inte se mycket längre än till LG G4. LGs nya flaggskepp erbjuder det mesta marknaden har att erbjuda och gör det på ett helt underbart bra sätt. Visst har den några små problem och är knappast bäst på allt, men det finns ingen annan smartphone på marknaden som lyckas med så mycket som LG G4 gör. Den är kort sagt den smartphone som erbjuder mest och gör det bäst.
Fördelar
+ Kan köpas med unik läderbaksida
+ Imponerande kameror
+ Skärm
+ Utbytbart batteri
+ MicroSD-kortläsare
+ Kraftfull processor ger bra användarupplevelse
Nackdelar
– Anonym industridesign
– LGs överliggande användargränssnitt
– Högtalare på baksidan
Cirkapris vid publicering: 6 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-05-25

Nokia Lumia 930 Omdöme från: 2015-05-26
Nokia_Lumia_930_Recension_framsidaNokia Lumia 930 är Windows Phone-marknadens bästa smartphone just nu. Det säger tyvärr inte särskilt mycket. Microsoft har inte lanserat något nytt flaggskepp sedan förra sommaren så även företagets senaste toppmodell hänger inte med konkurrenterna. Lumia 930 är fortfarande bra på många sätt. Dess skärm är underbart bra, kameran är riktigt imponerande och Nokias förinstallerade appar ger ett ordentligt mervärde. Hade det inte varit för den allvarliga bristen på bra appar för Windows Phone 8 så hade nog inte Lumia 930 varit långt ifrån en utmärkelse men med ett operativsystemet som har ett kraftigt bristande stöd från duktiga mjukvaruutvecklare är det svårt att motivera ett köp av telefonen.

Fördelar
+ Stadig konstruktion
+ Bra kamera
+ Bra skärm
+ Bra flyt i operativsystemet
+ Nokia Here-appar

Nackdelar
– Appbrist i Windows Store
– Dålig framåt kamera
– Tung och tjock
– Föråldrad processor
– Knakande bakstycke

Cirkapris vid publicering: 3 800 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-05-14

LG G Flex 2 Omdöme från: 2015-05-14
LG_G_Flex_2_Recension_bildLG G Flex 2 är en bra smartphone – det går inte att säga annat. Den kombinerar många bra egenskaper i ett rimligt prissatt paket. Utöver bra specifikationer erbjuder den också en unik design som har både estetiska och funktionella fördelar. Trots sina många goda sidor har dock G Flex 2 flera dåliga. Telefonens skärm skulle kunna vara bättre, kameran är inte i toppklass och mjukvaran är dåligt optimerad. Dessa problem gör att G Flex 2 blir utan utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden. Om LG lyckas förbättra sin mjukvara och pressa ner telefonens pris något har den ändå stor potential att få en utmärkelse i framtiden
Fördelar
+ Häftig design
+ Hög byggkvalitet
+ Bra skärpa och färgåtergivning i kamera
+ MicroSD-kortläsare
Nackdelar
– Dåligt optimerad mjukvara
– Medelmåttig kamera i mörka miljöer
– PenTile-skärm
– Icke utbytbart batteri trots avtagbart bakstycke
Cirkapris vid publicering: 5 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdöme från 2015-04-29

Huawei P8 Omdöme från: 2015-04-29
Huawei_P8_Recension_framsidaUnder förra året bevisade Huawei att man kan producera telefoner av riktigt hög kvalitet. I år fortsätter företaget sin nyastartade tradition och introducerar en snygg och välbyggd telefon som, trots sin tunna design, kommer matad med bra specifikationer. Likt sina föregångare har den dock betydande problem med mjukvara. EMUI och telefonens förinstallerade appar är stundtals förvirrande och irriterande, vilket riskerar att förstöra en annars positiv användarupplevelse. Mjukvarans annorlunda beteende riskerar att bli särskilt problematisk för användare som inte vet hur man inaktiverar appar eller byter launcher. Med undantag för mjukvaran har Huawei P8 mycket bra att erbjuda. Användare som gillar Huaweis mjukvara eller vet hur man anpassar den bjuds på en riktigt bra telefon med ett bra pris.

Fördelar
+ Bra skärm
+ Hög byggkvalitet
+ Lång batteritid
+ Bra kamera i mörka miljöer
+ Relativt lågt pris
+ MicroSD-kortläsare

Nackdelar
– Kraftigt anpassat användargränssnitt
– Jobbigt dålig högtalare
– Dålig skärpa i huvudkamera
– Irriterande förinstallerade appar
– Knog-teknik går inte att stänga av

Cirkapris vid publicering: 5 000 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdömen från 2015-04-14

Samsung Galaxy S6 Omdöme från: 2015-04-14
Samsung_Galaxy_S6_004När det gäller byggkvalitet och skärmkvalitet finns det få som kan stå sig mot Samsung Galaxy S6. Telefonen imponerar med en snygg industridesign som känns bra i handen. Det är dock dess design som får den på fall. Till skillnad från många tidigare telefoner från Samsung saknar Galaxy S6 både microSD-kortläsare och möjlighet att byta batteri. Detta hade inte varit något större problem om batteriet varit av högre kapacitet. Användare med höga krav på batteritid riskerar att bli besvikna av Galaxy S6 medan användare med låga krav på batteritid kan njuta av en av marknadens absolut bästa smartphone. Med en bra skärm, bra kamera, ny och snabbare fingeravtrycksläsare och ett kraftfullt inre finns det inte många som kan konkurrera.
Fördelar
+ Högupplöst och färgrik skärm
+ Hög byggkvalitet
+ Bra kamera
+ Snabb fingeravtrycksläsare
+ Brett stöd för trådlös laddning
+ Kraftfull processor
Nackdelar
– Något dyr
– Medelmåttig batteritid
– Ingen microSD-kortläsare
– Utbuktande kameralins
– Hal baksida som snabbt blir smutsig
Cirkapris vid publicering: 7 000 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Samsung Galaxy S6 Edge Omdöme från: 2015-04-14
Samsung_Galaxy_S6_Edge_008Genom introduktionen av Galaxy S6 Edge har Samsung sannerligen lyckats med en sak: att skapa intresse. Den nya telefonen har en imponerande design som får många att vilja klämma och känna. Den rundade skärmen ser bra ut och har ett fåtal intressanta funktioner. Faktum är dock att skärmen tvingar telefonens baksida till att inte vara så rundad som den borde, vilket gör den obekväm att hålla i. Samtidigt kostar Galaxy S6 Edge 1 500 kronor mer än Galaxy S6 och ligger troligen över smärtgränsen för många konsumenter när det gäller pris. Bortsett från nackdelarna med den rundade skärmen och det höga priset är Galaxy S6 Edge en mycket bra produkt med så gott som alla specifikationer man kan önska och många intressanta funktioner.

Fördelar
+ Högupplöst och färgrik skärm
+ Hög byggkvalitet
+ Bra kamera
+ Snabb fingeravtrycksläsare
+ Brett stöd för trådlös laddning
+ Kraftfull processor

Nackdelar
– Dyr
– Medelmåttig batteritid
– Ingen microSD-kortläsare
– Utbuktande kameralins
– Obekväm att hålla
– Hal baksida som snabbt blir smutsig

Cirkapris vid publicering: 8 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Omdömen från 2015-02-26

Huawei Ascend Mate 7 Omdöme från: 2015-02-26
images/labswedish/artiklar/Smartphones/Phablet_Roundup_14-15/largethumbnails/Huawei_Ascend_Mate7_009.jpgAscend Mate 7 är testes i skrivande stund största telefon med sina 6 tum och visar sig även vara bland det mest prisvärda du hittar idag om det är just en stor premiumtelefon du är ute efter. Metallskalet känns genomgående gediget och kvalitativt, skärmen är ljusstark och klar och fingeravtrycksläsaren på baksidan är den hittills enda från Android-sidan vi testat som kan mäta sig med Apples. Prestandamässigt spelar den inte riktigt i samma liga som de Snapdragon-baserade konkurrenterna vad gäller prestanda per kärna, men Kirin-processorn som används är fortfarande rapp nog för de flesta entusiaster. Batteritiden är dessutom riktigt bra för en telefon i den här storleken – en och en halv till två dagars aktiv användning är sällan ett problem. Vårt största frågetecken är mjukvaran, som har mycket potential med sin underliggande stilrena design men som är lite för rörig i sitt standardutförande – du bör installera en tredjepartslauncher för att få ut som mest ur telefonen. Med en prislapp på cirka 4 400 kronor är dock Ascend Mate 7 ett klockrent val för dig som vill ha en stor och flexibel premiumtelefon till ett rimligt pris.
Fördelar
+ Ljus och klar skärm
+ Gediget metallchassi
+ Bra fingeravtrycksläsare
+ Bra batteritid
+ Prisvärd
Nackdelar
– Rörig mjukvara
– Kameran hänger inte riktigt med i låga ljusförhållanden
– Hörlursporten i överkant
– Burkig högtalare
– Långsam laddning
Cirkapris vid publicering: 4 390 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Apple Iphone 6 Plus Omdöme från: 2015-02-26
images/labswedish/artiklar/Smartphones/Phablet_Roundup_14-15/largethumbnails/Iphone_6_Plus_003.jpgApples första satsning på smartphones norr om fem tum visar mycket potential, men för även med sig många frågetecken. Skärmytan tar upp mindre av den totala chassiytan än exempelvis Samsungs eller Huaweis telefoner, vilket gör att Iphone 6 Plus känns stor även för att vara en 5,5-tumstelefon. På flera punkter får vi dock ge tummen upp, landskapsläget och reachability-funktionen gör det intuitivt att dra nytta av skärmytan, skalet känns gediget och kvalitativt och kameran är i absolut toppklass med sitt klockrena auto-läge och inbyggd optisk bildstabilisering. För den som är van vid Ios och Apples ekosystem är mjukvaran smidig och intuitiv, men den som är van vid inställningsmöjligheterna från Android kommer antagligen känna sig en aning instängd. Den välfungerande fingeravtrycksläsaren är även den ett stort plus i kanten. Priset svider dock rejält, då instegsmodellen med 16 gigabyte lagring (vilket är för lite för en sådan här telefon) börjar på 7 400 kronor och toppmodellen med 128 gigabyte landar på 9 400 kronor. Iphone 6 Plus är inte en dålig telefon, men för det här priset är det svårt att ringa in en rimlig målgrupp över huvud taget. Hade priset fallet med minst en tusenlapp hade det varit mer försvarbart med en rekommendation, men med nuvarande prissättning kostar Iphone 6 Plus mer än den smakar.

Fördelar
+ Ljus och klar skärm
+ Bra kamera
+ Bra batteritid
+ Finslipat ekosystem
+ Vändbar laddningskontakt
+ Gediget chassi
+ Bra fingeravtrycksläsare
+ Fungerar bra med en hand tack vare reachability-funktionen
+ Bra högtalare

Nackdelar
– Ej expanderbar lagring
– Begränsad NFC
– På tok för dyr
– Ingen Apt-X
– Utbuktande kameralins

Cirkapris vid publicering: 7 400 / 8 400 / 9 400 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Samsung Galaxy Note 4 Omdöme från: 2015-02-26
images/labswedish/artiklar/Smartphones/Phablet_Roundup_14-15/largethumbnails/Samsung_Note4_016.jpgSamsungs senaste toppmodell är ett stort steg framåt för tillverkaren vad gäller byggkvalitet och Galaxy Note 4 ligger riktigt bra i handen med sin metallram och konstläderbaksida. Super AMOLED-panelen är knivskarp och levererar grym svärta och klara färger, så till den grad att den på många fronter petar bort kritikerrosade LG G3 från sin tron. Pennan är ett trevligt tillskott för den som gör snabba anteckningar på resande fot och att fingeravtrycksläsaren finns där är ett trevligt tillskott, även om den tyvärr inte fungerar i närheten lika bra som den i Huawei Ascend Mate 7 eller Iphone 6 Plus. Kameran är riktigt bra, och medan Iphone 6 Plus har ett litet övertag med sitt skarpa autoläge och sin optiska bildstabilisering så kommer du definitivt inte bli missnöjd med bilderna från Galaxy Note 4. Samsung har tyvärr fortfarande för vana att skicka med en hel del egen mjukvara vi gärna hade sluppit och Touchwiz-launchern gör du antagligen bäst i att byta ut. Som helhetsprodukt är Galaxy Note 4 idag kungen bland entusiasttelefoner för produktiva användare, även om prislappen på norr om 6 000 kronor är vid smärtgränsen.
Fördelar
+ Klassledande skärm
+ Gediget chassi
+ Minneskortsplats
+ Utbytbart batteri
+ Bra batteritid
+ Bra kamera
+ Inbyggd puls- och blodsyrenivåmätare
+ Penna för anteckningar
+ Kraftfull
Nackdelar
– Något dyr
– Hörlursporten i överkant
– Mycket bloatware
– Sämre fingeravtrycksläsare än konkurrenterna
– Burkig högtalare
– Utbuktande kameralins
– Throttlar vid längre belastningar
Cirkapris vid publicering: 6 890 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Samsung Galaxy Note Edge Omdöme från: 2015-02-28
Samsung_GNE_011Eftersom vi gillar Galaxy Note 4 är det också svårt att inte gilla Note Edge, som ju är samma telefon utöver just sin egendomliga skärmdesign. Den böjda skärmen är dock än så länge en gimmick med stort G, och även om det finns en del häftiga finesser den kan användas till – inte minst i kombination med ett fodral – så känns många av dessa användningsområden ganska krystade. Med det sagt är den böjda skärmen med medföljande funktionalitet inte dåligt, men vi ställer oss frågande till om det faktiskt är värt den extra tusenlappen i pris över den redan påkostade Note 4. Samsung Galaxy Note Edge är ett intressant koncept som mycket väl kan vara en fingervisning i vad vi kan förvänta oss från Samsung i designväg framöver, men som konsumentprodukt kostar just den här modellen lite mer än den smakar.

Fördelar
+ Högupplöst och färgstark skärm
+ Den böjda panelen är en häftig designdetalj med vissa smidiga funktioner
+ Gediget chassi
+ Minneskortsplats
+ Utbytbart batteri
+ Bra kamera
+ Inbyggd puls- och blodsyrenivåmätare
+ Penna för anteckningar
+ Kraftfull

Nackdelar
– Dyr
– Fortfarande begränsade användningsområden för den böjda skärmen
– Hörlursporten i överkant
– Låsknappen svår att nå i överkant
– Sämre fingeravtrycksläsare än konkurrenterna
– Burkig högtalare
– Utbuktande kameralins
– Mycket bloatware
– Throttlar vid längre belastningar

Cirkapris vid publicering: 7 990 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0