Svenska Xtrfy som är känt för sin kringutrustning har bekräftats gå ihop med Cherry som gjort ett rejält namn för sig själva med sina mekaniska tangentbordsbrytare.

Cherry vill expandera och har nu siktet inställt på marknaden för gamingtillbehör. Bolaget har nu bekräftat tillsammans med svenska Xtrfy att Cherry nu kommer att absorbera den svenska aktören.

Xtrfy etablerades år 2013 och fokuserar på kringutrustning som tangentbord och datormöss. Nu kommer de alltså bli en del av Cherry som ser detta som ett tillfälle för att expandera sitt gamingfokus. Detta med hjälp av Xtrfys redan etablerade produktserier och expertis inom området.

Xtrfys VD Joakim Jansson som behåller sin position hos företaget nämner hur de ser detta som en möjlighet att expandera utveckla sitt varumärke och sina produkter. Företagets CTO Erik Jensen är även han spänd inför framtiden och menar att Cherry och Xtrfy är en perfekt kombination.

Det framgår inte hur mycket pengar Cherry lägger på affären eller hur pass självständigt det svenska företaget kommer att förbli efter att affären gått igenom.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid