Svenska teleoperatören Tele2 har idag meddelat att deras kunder från och med idag, den 9 april, kan börja nyttja det snabbare 4G-nätet med senaste generationen av Apples smartphone och surfplattor. Apple öppnar idag dörren för 1 800 megahertz bandet där Tele2 är först med öppna nät.

Tele2 har öppnat 1 800 megahertz-bandet för 4G-trafik i de tre storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg. En uppdaterad mjukvara för Apples Iphone 5, 4:e generations Ipad och Ipad mini gör det nu möjligt för Tele2:s kunder att aktivera LTE och koppla upp sig mot det snabbare 4G-nätet även i Sverige.

Tele2s nationella 4G-nät har hittills byggts på 900 och 2600 megahertz och täcker 99 procent av Sveriges befolkning. Nu menar operatören att nätet förbättras ytterligare genom att 1 800-bandet öppnas upp samtidigt som 800 megahertz-bandet byggs ut. Därigenom ökas nätkapaciteten i områden där kraven på kapacitet är som störst samtidigt som 4G-surf för Iphone 5, Ipad och Ipad Mini som stödjer den frekvensen möjliggörs.

Annons

Undertecknad har personligen kunnat konstatera att vi med en Iphone 5 i Malmö-trakten nu mycket riktigt kan aktivera LTE istället för 3G i mobildatamenyerna. Tyvärr har vi inte lyckats få ens 3G-uppkoppling att fungera på Iphone 5 med Tele2 sedan början av helgen så vi har inte haft möjlighet att testa hastigheterna i 4G-nätet med Apples produkter. Men finns det användare som sitter med kombinationen Tele2 och ovan nämnda Apple-produkter får ni gärna dela med er av eventuella hastighetsmätningar i kommentarerna och forumet.

– Våra kunder förväntar sig hög surfhastighet oavsett var de befinner sig eller vad de använder för sorts enhet. Med vårt riksomfattande 4G-nät, tillsammans med vårt 2G-nät och 3G-nätet, kan vi möta de höga krav som svenska mobilkunder har, säger Samuel Skott.

När och om övriga svenska operatörer gör det möjligt för 4G-surf i Apples produkter återstår att se.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
raven76 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter
Medlem
Peter

Stämmer det verkligen att Tele2 har 4G som täcker 99% av befolkningen? Jag vet ju att det är otrolig skillnad på 99% av befolkningen och 99% av Sveriges yta. Själv har jag Telia och dom kan verkligen inte skryta med något sådant i närheten av där jag bor. Räckvidden på 4G är allt annat än bra, så trots att det finns en mast ca 1.5 km fågelvägen från där jag bor så finns inte ett spår av 4G signal. Dessutom bör man hålla sig utomhus om man vill få bra mottagning (alternativt nära en yttervägg) även när man är nära… Läs hela »