Vi närmar oss lanseringen av tredje generationens Threadripper-processorer från AMD och nu har den första officiella bilden på ett TRX40 Aorus-moderkort från Gigabyte publicerats.

Under november kommer AMD sjösätta den tredje generationens Threadripper-processorer. Exakt när detta kommer att ske är inte bekräftat, det har däremot ryktats vara 5 november som det officiella avtäckandet kommer att äga rum. Sedan sägs processorerna bli tillgängliga för konsumenter från och med 19 november. Detta är dock uppgifter som AMD i skrivande stund inte har bekräftat.

De kommande processorerna ryktas ackompanjeras av nya moderkort utrustade med den nya styrkretsen kallad TRX40. Huruvida dessa moderkort kommer ha stöd för äldre Threadripper-processorer eller om äldre moderkort kommer ha stöd för de kommande processorerna är även det något som i dagsläget inte har bekräftats.

Nu har tillverkaren Gigabyte i alla fall gett en första inblick i ett av sina kommande moderkort som ska gå hand i hand med AMD:s kommande processorer. Tillverkaren har via Twitter delat en bild som visar ett moderkort med en tydlig TR4-sockel för Threadripper. Vad modellen kommer att kallas och vilken styrkrets det faktiskt är som enheter byggts runt avslöjas tyvärr inte.

Annons

Exakt vad som gäller när det kommer till framåt- och bakåtkompatibilitet för AMD:s Threadripper-processorer återstår att se. Däremot visar detta TRX40 Aorus-moderkort att det mycket väl ser ut att vara samma sockel i grund och botten för de nya processorerna. Det kan dock visa sig att AMD valt att ändra antalet aktiva kontaktpinnar i sockeln. Något som kan resultera i att kompatibilitet med den nya generationens produkter och äldre generationer går förlorad.

Visar det sig bli början av november månad som Threadripper 3000-serien avtäcks är det förhoppningsvis inte lång tid kvar till vi får svart på vitt hur läget ligger till. Innan dess har vi enbart en bild på detta TRX40 Aorus-moderkort att analysera och spekulera kring.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid