Vi närmar oss lanseringen av tredje generationens Threadripper-processorer från AMD och nu har den första officiella bilden på ett TRX40 Aorus-moderkort från Gigabyte publicerats.

Under november kommer AMD sjösätta den tredje generationens Threadripper-processorer. Exakt när detta kommer att ske är inte bekräftat, det har däremot ryktats vara 5 november som det officiella avtäckandet kommer att äga rum. Sedan sägs processorerna bli tillgängliga för konsumenter från och med 19 november. Detta är dock uppgifter som AMD i skrivande stund inte har bekräftat.

De kommande processorerna ryktas ackompanjeras av nya moderkort utrustade med den nya styrkretsen kallad TRX40. Huruvida dessa moderkort kommer ha stöd för äldre Threadripper-processorer eller om äldre moderkort kommer ha stöd för de kommande processorerna är även det något som i dagsläget inte har bekräftats.

Nu har tillverkaren Gigabyte i alla fall gett en första inblick i ett av sina kommande moderkort som ska gå hand i hand med AMD:s kommande processorer. Tillverkaren har via Twitter delat en bild som visar ett moderkort med en tydlig TR4-sockel för Threadripper. Vad modellen kommer att kallas och vilken styrkrets det faktiskt är som enheter byggts runt avslöjas tyvärr inte.

Exakt vad som gäller när det kommer till framåt- och bakåtkompatibilitet för AMD:s Threadripper-processorer återstår att se. Däremot visar detta TRX40 Aorus-moderkort att det mycket väl ser ut att vara samma sockel i grund och botten för de nya processorerna. Det kan dock visa sig att AMD valt att ändra antalet aktiva kontaktpinnar i sockeln. Något som kan resultera i att kompatibilitet med den nya generationens produkter och äldre generationer går förlorad.

Visar det sig bli början av november månad som Threadripper 3000-serien avtäcks är det förhoppningsvis inte lång tid kvar till vi får svart på vitt hur läget ligger till. Innan dess har vi enbart en bild på detta TRX40 Aorus-moderkort att analysera och spekulera kring.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid