Taiwan drabbades tidigt under morgonen lokal tid av en kraftig jordbävning som resulterat i produktionsstopp hos företag som TSMC och andra fabriker i landet.

TSMC som är världens största tillverkare av halvledare har tvingats stänga ner några av sina produktionslinjer. Detta efter att en kraftig jordbävning drabbade Taiwan och företagets fabriker skadades till den punkt att man inte vill ta några risker när det kommer till anställdas säkerhet.

Klockan 07:58 taiwanesisk tid drabbades landet av en jordbävning med en magnitud på 7,4. Detta har resulterat i att flera fabriker fått stänga ner helt och hållet eller stänga ner vissa produktionslinjer. Bland de företag som fått evakuera personal från sina fabriker finns TSMC som är världens största tillverkare av halvledare. Företagets fabrik för N3-tillverkningsprocessen ska ha fått pelare och takbalkar skadade av jordbävningen. Produktionslinjerna och EUV-maskinerna har således stoppats.

Produktionen förväntas återupptas efter inte mer än sex timmars avbrott. Däremot är det i skrivande stund oklart hur många kretsleveranser som skadats eller huruvida produktionslinjerna och utrustningen i sig skadats.

Bildkälla: TSMC.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid