Valve har nu lanserat en ny generation av sin handkontroll för virtuell verklighet kallad Knuckles och bygger vidare på grundidén från den första generationen men med en rad uppdateringar.

Mycket fokus den senaste veckan har legat på plattformen Steams sommarrea som i skrivande stund pågår. Vid sidan av rean har Valve nu lanserat en ny handkontroller för virtuell verklighet (VR) tillsammans med en ny tech-demo.

Grundidén med Valves handkontroll Knuckles är att den har fingerspårning, en funktion som även förts vidare till den nya generationen. Utöver detta kommer den nya handkontrollen med en analog styrspak, en platta med touch-funktion och två extra knappar på kontrollens ovansida.

Även axelknappar finns tillgängliga för båda händerna. Valve har också utrustad Knuckles EV2 med en sensor i själva handtagen hos kontrollerna. Denna låter användare styra funktioner genom att öppna eller stänga sina händer.

Knuckles EV2

Knuckles EV2 kommer snart att skickas ut till utvecklare för att ge dessa tid att utveckla spel och applikationer som nyttjar kontrollernas olika funktioner. Exakt när den nya generationens handkontroller kommer att lanseras är oklart. Valve har inte heller avslöjat hur stort spelbibliotek med stöd för kontrollernas unika funktioner man siktar på att ha vid eller kort efter lansering.

Först ut med implementerat stöd för den nya generationens kontroller är däremot en kort Portal-influerad demo kallad Moondust. Medans en mindre demo kanske inte är något att hurra över visar det Valves engagemang och förhoppningsvis ser vi mer nyheter kring Knuckles EV2 inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid