Panasonic må vara lite sent ute med sin satsning på ultrahd och 4K-upplösning men företaget vet hur man lockar teknikintresserade till sina produkter. En ombyggd DTM-racingbil tog plats på IFA-mässan och tillsammans med dubbla GTX Titan och en 65-tums ultrahd-tv var simulatorn svår att motstå.

Panasonic lanserade under IFA 2013 den första ultrahd-upplösta tvn med stöd för HDMI 2.0. Den nya specifikationen gör det möjligt att använda sig av kraftfullare ljudlösningar men desto mer viktigt i Panasonics fall – även ultrahdvideo med en uppdateringsfrekvens på 60 hertz. Detta är en teknik som inte är livsviktig för traditionella filmer som oftast spelas in med under 30 bildrutor per sekund. Men för TV- och datorspel är en uppdateringsfrekvens på 30 hertz en betydligt mer irriterande begränsning.

Panasonic gjorde därför det enda rätta och parade sig samman med utvecklarna bakom racingsimulatorn Project Cars. Resultatet blev en ultrahd-upplöst version av bilsimulatorn som man demonstrerade på IFA-mässan med en bilsimulator värd namnet. En fullstor DTM-racer modifierad med ratt och pedaler från tillverkaren Logitech samt en 65 tum stor Panasonic Viera L65WT600 TV framför vindrutan.

Vi tog plats bakom ratten och njöt av en mäktig spelupplevelse där en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar vid 60 hertz matades till tvn med hjälp av bland annat två stycken Geforce GTX Titan-grafikkort från tillverkaren Nvidia.

Medan vi fortfarande väntar på att få ett bredare utbud av ultrahd-material på marknaden kan vi inte låta bli att drömma vidare om en extrem speldator i vardagsrummet som med rätt prestanda förvandlar en 4k60p-tv som Panasonic L65WT600 till rent ögongodis.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DecrypheAMD73Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Om jag skulle åka med dig och din telefon ringde så hade det nog varit mindre riskfyllt att hålla ut ur bilen än att låta dig svara. OnTopic: mera 4K och bättre grafikkort till folket 😀

AMD73
Medlem
AMD73

ny forskning visar man kör bättre bil när man snackar i mobilen. det gäller verkligen inte dig hsahaha. också nyligen bevisat att kvinnor inte bättre på göra två saker samtidigt. har länge funderat på vad kvinnor är bättre på. men inte kommit på något.

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”wargreymon”]Om jag skulle åka med dig och din telefon ringde så hade det nog varit mindre riskfyllt att hålla ut ur bilen än att låta dig svara. OnTopic: mera 4K och bättre grafikkort till folket :D[/quote]Haha vi har alla olika färdigheter! ^^Men jag tror faktiskt att det skulle gå lite bättre om det inte var en kamera klistrad i ansiktet på mig.. 😉 Jäkligt roligt och en häftig upplevelse va det i alla fall och ja jag ser verkligen fram emot att se den här tekniken hitta ut till ”vanliga” konsumenter![/quote] Du får lära dig göra som… Läs hela »

Hans
Medlem
Hans

Nu måste det här bara komma i ~30 tum.