Vi testar Forza Horizon 3 – HDR för Xbox One S men inte för PC

Källmaterial i 12K-upplösning och HDR gör Forza 3 till en mäkta vacker upplevelse

1

Forza Horizon 3 är i särklass den snyggaste Forza-titlen i serien som nu också erbjuder mer spännande multiplayer-funktioner, stöd för HDR och sist men inte minst 4K-upplösning.

Vi kikar in hos Microsoft här på Gamescom 2016 för att se vad som hänt med Forza Horizon 3 sedan det presenterades på E3 i Juni och vi kan lugnt säga att de hade en hel del att avslöja.

Det nya Forza bygger på en öppen värld likt tidigare titlar och som tidigare nämnt så utspelar sig Horizon 3 i Australien och ger oss alla de klimaten som kontinenten ”down under” har att erbjuda.

Forza Horizon 3 är helt klart den snyggaste av alla Forza titlar hittills och det märks att Microsoft har lagt extra mycket krut på miljöerna och dess fysik. Bland annat så reste de till Australien för att filma himlen under några dygn med hjälp av vidvinkelkameror i 12K-upplösning. Materialet kunde senare analyseras för att skapa en naturtrogen himmel som möjligt i Horizon 3 och vi är imponerade över hur väder och naturen i spelet beter sig och ser ut.

Likt alla racing-spel så finns det ett antal fördefinierade race eller uppdrag som du kan delta i men nytt för Forza Horizon 3 är något som Microsoft kallar för Blueprint. Här kan du som spelare skapa dina egna race/uppdrag och välja fritt från vilken typ av bana det ska vara, för vilka bilar och i vilken miljö eller andra faktorer som ska spela in. Din Blueprint sparas sedan och finns då tillgänglig för alla dina vänner som givetvis då också kan delta i ditt nyligen skapade mission.

Utöver det massiva jobbet bakom att skapa en mer naturtrogen fysik och Blueprint-racen så har Microsoft tagit inriktning på multiplayer-aspekten i Forza Horizon 3, då en stor del av spelet nu består av online racing med eller mot dina lagkamrater. Detta för att tjäna XP och in-game valuta som sedan kan användas för att köpa mer exklusiva bilar och när du faktiskt har fullt i garaget så kan du auktionera ut bilarna i spelets inbyggda auktions-funktion. Nya officiella utmaning kommer att lanseras veckovis från Microsoft där vinster kommer att bestå av exotiska bilmodeller eller andra poängbaserade belöningar.

Ett av de första HDR-spelen på marknaden

Forza Horizon 3 blir en av de första speltitlarna som lanseras med stöd för High Dynamic Range-stöd, eller HDR som det heter i folkmun. Det betyder att användare på Xbox One S kommer kunna ta del av djupare svärta, tydligare kontraster och ett bredare färgspektrum.

För mer information om hur HDR-teknologin påverkar bild och hur det fungerar se gärna vårt videoreportage om HDR.

Cross play – Vad skiljer versionerna åt?

Som nämnt ovan så kommer HDR-stöd endast finnas tillgängligt för Xbox One S användare och kräver givetvis en HDR-kompatibel TV för att du ska kunna dra fördel av den nya bildförbättringsteknologin. Microsoft hintar inte ens om att det eventuellt skulle kunna dyka upp stöd för det i framtiden även för PC, utan det är ett ganska fast och bestämt nej. För dig som undrar ifall din TV stödjer HDR idag har Microsoft en guide om detta i sin supportavdelning för Xbox One S.

Men PC-användarna behöver inte gråta floder för att de missar HDR-stödet utan kan istället glädjas åt stöd för 4K-upplösning samt att Microsoft låst upp FPS-låset och kastat nyckeln. Det vill säga att PC-spelare behöver inte oroa sig för låsta framerates om 30 eller 60 FPS, vilket man kan se hos andra konsol till PC porteringar av spel.

Trots skillnaderna så är Forza Horizon 3 den enda mer påkostande Microsoft-titeln som erbjuder fullt cross play utan några begränsningar. Det vill säga att konsol och PC-spelare kommer kunna ta del av exakt samma funktioner och game play.

Forza Horizon 3 kommer att lanseras den 27 September till Xbox One S samt Windows 10 datorer.

Hitta alla reportage från Gamescom på vår Gamescom-avdelning.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Stormense Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Vet ni på NH om Hoizont 3 någonsin får HDR stöd på PC nu när Forza 7 har det