Video: TP-Link Archer C3200 – Kompakt trippelband-router

Vem behöver egentligen en trippleband-router och vad är Smart Connect?

0

Vi tar en närmare titt på trippelband-routern TP-Link Archer C3200 och förklarar begrepp som beamforming, smart connect och QoS.

TP-Link är ett förhållandevis okänt varumärke i Sverige men är den i särklass största leverantören av Wifi-produkter i världen. Nu satsar TP-Link hårdare på svenska marknaden och en av de produkter som företaget har stor tilltro till är flaggskeppsroutern Archer C3200.

I samband med vår nyhetsbrevstävling på NordicHardware, där en flitig medlem kommer att belönas med just en TP-Link Archer C3200 router, passade vi på att svänga Archer C3200 framför kameran.

Kapacitet på upp till 3 200 Mbps

Vi tar en närmare titt på den förhållandevis kompakta designen där Archer C3200 med sina sex externa antenner nedfällda är ganska stilren för klassen. Under skalet på Archer C3200 hittar vi en dubbelkärnig nätverksprocessor från Broadcom som med tre hjälpprocessorer driver lika många frekvensband med en total nätverkskapacitet på 3 200 megabit per sekund. Detta genom 600 Mbps över 2,4 GHz och 1 300 Mbps vardera över de två 5 GHz-banden. I vanlig ordning handlar det såklart om teoretiska överföringshastigheter som inte kommer att uppnås vid vanlig användning.

TP-Link Archer C3200 levererar även funktionalitet som beamforming och Smart Connect,  tekniker som ska leverera bättre räckvidd och högre prestanda för dina anslutna enheter samt göra det enklare att ansluta mot rätt frekvensband utan manuellt extraarbete.

Med en trippel-band router i testlabbet passar vi på att adressera vad konceptet betyder och vem som egentligen behöver en router med tre separata databand – du hittar en mer utförlig beskrivning i klippet högre upp.

Många Wifi-produkter i hemmet
Hur många uppkopplade produkter har du hemma?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid