Svenska datorbutiken Webhallen satsar vidare på egenkomponerade datorsystem och efter att man tidigare i år sjösatt sin satsning på bärbara datorer under eget namn är det nu dags för stationära datorer i Config-serien. Bland annat med en riktig monstermaskin för över 42 000 kronor.

Webhallen Config heter den nya datorserien som inledningsvis består av sex olika bassystem med olika nivåer av prestanda och pris. Webhallens stationära datorer är som väntat komponerade av komponenter företaget redan säljer separat i sin butik men nu sammanfogade i färdiga system redo för att omedelbart sättas i drift. Modellnamnen går under något intetsägande bokstavs- och sifferkombinationer där instegsmodellen D12-0401 har en prislapp på 9 990 kronor inklusive moms. I detta system hittar vi bland annat en Intel Core i5-3570k processor, 16 gigabyte internminne, ett GeForce GTX 660 grafikkort, en 120 gigabytes SSD-enhet med Windows 8 – allt samlat i ett miditowerchassi. Webhallen leverarar alla sina system med en gratis nyckel till mjukvaran Start8 som gör det möjligt att plocka bort det pekanpassade gränssnittet Modern UI i Windows 8, vilket är frivilligt för konsumenten att själv nyttja.

config_assass-jpg

Webhallen väljer att samarbeta tätt med en handfull olika tillverkare där man beslutat sig för att välja komponenter från Corsair, Asus, Intel, Nvidia, Seagate, Microsoft och Stardock. Med andra ord får man klara sig utan processorer och grafikkort från AMD, eller för den delen andra tillverkas grafikkorts och SSD-lösningar. Men en snabb överblick på Webhallens Config-serie indikerar att butiken gjort sunda komponentval överlag.

Annons

”Vår tanke med Webhallen Cong är enkel: Vi har valt komponenter från de mest välrenommerade tillverkarna med fokus på överklockning, prestanda, stabilitet och kylning. Inga kompromisser, inga no-name-produkter, inga lågbudgetversioner. Med andra ord samma typ av komponenter som en kräsen användare själv skulle köpt för att bygga en dator.” skriver Webhallen i ett pressmeddelande.

I andra ändan av prisspektrat hittat vi för övrigt D12-0406 som är en maskin utöver det vanliga och faktiskt bör ge Komplett Xtreme i90 en rejäl fajt om årets prestandautmärkelse. I denna maskin hittar vi bland annat dubbla GeForce GTX 690-grafikkort, en sexkärnig Intel Core i7-3970x processor, 480 gigabytes SSD-enhet och en kvick blu-ray brännare. Prislappen landar på väl tilltagna 42 990 kronor inklusive moms.

webhallenconfig

Webhallen Config säljs med tre års garanti som även omfattar viss överklockning och egna uppgraderingar. Vi testade att bygga samman Webhallen Config D12-0401 med separata komponenter på butikssajten och fick en prislapp på drygt 9 950 kronor, vilket då inte omfattar montering och systemgaranti.

Mer information om Webhallen Config finnas att hitta här.


Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
hakoirSebbeanandtechfanTripptrapptrullAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sebbe
Medlem
Sebbe

Jag kör en maskin med Cosmos II, AX850, Sabertooth 990FX bräda och FX-8150, 8GB RAM och 4x3TB+2x2TB HDD samt en bluraybrännare och ASUS 7970 3GB DCII TOP

Totalt kostar maskinen 19.519 +21.500 för den bildskärm jag använder (NEC PA301w) Totalpris 44.909. Vad innehåller webhallens maskin som motiverar deras pris? För deras maskin innehåller ingen bildskärm och varken grafikkortet eller ssd kostar 20.000 kr.

Som jämförelse så kommer jag att uppgradera mitt ramminne till 32GB det kostar i värsta fall (torligen inte dock) 3500 kr. Men jag skulle komma undan för 1800 kr.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Det jag jämför med är prisvärdeindex mot vad maskinen anväds till. Installera tex Office 2007, tror inte det är någon speciell skillnad där och jag tror inte du skulle se vilken burk du kör det på. Dessutom hur mycket snabbare blir internetlinan med en intelprocessor mot en AMD processor? Det skulle jag vilja se testresultat på, tror inte det finnns. Mitt testresultat för övrigt från CDM ———————————————————————–CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo Crystal Dew World : http://crystalmark.info/———————————————————————–* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s] Sequential Read : 637.820 MB/s Sequential Write : 704.026 MB/s Random Read 512KB : 54.792… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Själv tycker jag att 10 0000 kr är en magisk gräns för en dator jag ska använda hemma, mer än så är jag inte beredd att betala för en dator som inte är ett arbetsredskap. Hemma är behovet att kunna spela vanliga spel + office och lite bildbehandling. Att lägga mer på en sådan burk känns inte vettigt. 16 gb minne är det nödvändigt för det?

anandtechfan
Gäst
anandtechfan

Dagens skratt:
”Dessutom hur mycket snabbare blir internetlinan med en intelprocessor mot en AMD processor?”

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”anandtechfan”]Dagens skratt:”Dessutom hur mycket snabbare blir internetlinan med en intelprocessor mot en AMD processor?”[/quote] Tror du missade ironin ang internet då rätt mycket man kör är enkeltrådat. För övrigt så jämförde jag processorerna och prismässigt så skulle i5-3570k eller i7-3770k motsvara en AMD FX8150. Resten av tiden renderar min maskin bilder. Vilket tar ett antal timmar. Frågan är hur mycket tid jag skulle spara på det med en I7-3970x. Iaf inte tillräckligt för att det skulle vara värt det. Jag har provat hos ett bildbehandlingsföretag som hade processorn, jag skulle sparat en timme på ett jobb som tog 26… Läs hela »

Christoffer Pålhammar
Medlem
Christoffer Pålhammar

KINGSTON SSDNOW KC100 480GB SSD = 7990kr
ASUS GEFORCE GTX 690 4GB = 8325kr x2 = 16650kr
INTEL CORE I7 3970X = 8990kr

redan nu är du uppe i 33630kr om man skulle köpa prylarna från dustin(vet inte vad dom har i sina men jag tog nåt random)

Så hur dom kan motivera priset har med inköp/sätta ihop/ge smidig garanti på hela burken så du slipper felsöka och skicka in rätt del. Sedan är det nog marknadsföring, dom förväntar nog sig inga större kvantiet på den.
Sedan vill alla inte ha AMD för Intel går faktiskt lite snabbar mot internet.