SuperSpeed USB 3.0 går som bekant bra att använda även i dagens Windows-system men med nästa generations Windows-operativsystem ska Microsoft inte bara bakat in stödet direkt i operativsystemets kärna. Microsoft har skrivit om mjukvaran helt för den nya standarden där Windows 8 får egen kod för just USB 3.0 gränssnittet.

Microsoft har använt samma grundkod för USB-gränssnittet sedan Windows 95 OSR2 som rullade ut på PC-marknaden för sisådär 15 år sedan. USB-protokollet och dess drivrutiner har finslipats sedan dess, men med SuperSpeed USB 3.0 ansåg Microsoft att det var dags att börja om från början.

Deras evolutionerande USB-kod kommer fortfarande att finnas kvar i Windows 8, men då endast för bakåtkompabilitet med USB och USB 2.0 enheter. För det nya USB 3.0 gränssnittet har Microsoft gått tillbaka till ritbordet och skapat en helt ny kod som verkligen drar nytta av all den utveckling som skett under det senaste decenniet.

Microsofts arbete började redan innan de första USB 3.0-enheterna fanns på marknaden och har alltså tagit flera år att realisera. Men med lanseringen av Windows 8 ska det finnas nytt och färskt stöd inbakat direkt i operativsystemet. Detta bör betyda att dagens USB 3.0 kontroller finns representerade i drivrutiner, samt att prestandan och energisparfunktioner förbättras från den implementering vi ser idag.

Microsoft har publicerat ett detaljerat blogginlägg om sitt arbete med USB 3.0-stödet i Windows 8, vilket ni kan läsa i sin helhet på blogs.msdn.com.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GascogneJacob Hugosson-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Nice, då slipper man installera USB 3.0-drivrutiner själv. Det är någonting jag stör mig på – och jag använder USB 3.0 dagligen också 😆

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Underbart. USB3 stöder i Windows 7 är allt annat än bra. Särskillt x64 versionen har problem med just USB3 har jag märkt,

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”-Tjalve-”]Underbart. USB3 stöder i Windows 7 är allt annat än bra. Särskillt x64 versionen har problem med just USB3 har jag märkt,[/quote]
Jag har faktiskt råkat ut för problem med USB 3.0 och W7 x64. Köpte hem en WD PassPort 500 GB USB 3.0 som ja fick hem igår klart ett bra köp. Men ibland säger W7 att ”den här enheten kan arbeta snabbare” om ja kopplar den i en USB 3.0-ingång vilket jag gör.

Gascogne
Medlem
Gascogne

[quote name=”smartidiot89″]Nice, då slipper man installera USB 3.0-drivrutiner själv. Det är någonting jag stör mig på – och jag använder USB 3.0 dagligen också :lol:[/quote]

Underbart, 😀