Microsoft är fortfarande en mindre aktör på smartphone-marknaden då de inte alls gick så långt de hade hoppats på med Windows Phone 7. Men på en plats ser det ut att gå bra, då deras Marketplace nu nått en viktig milstolpe.

Microsofts Windows Phone Marketplace har efter 14 månader 50 000 appar att bjuda på, någonting som tog Google 19 månader att uppnå och Apple endast 12 månader i deras respektive Google Market och App Store. Apple och Google har även 500 000 respektive 400 000 appar att erbjuda vilket gör att Microsoft fortfarande har en bit kvar. Det kan inte ses som en skräll från Microsofts sida att de uppnådde detta antal på 14 månader, då smartphone-marknaden idag är mer lukrativ än när Google och inte minst Apple startade.

Det ser i alla fall ut som att det går åt rätt håll för Microsoft. För att nå upp till 40 000 tog det lite mer än ett år, medan de sista 10 000 tillkom de senaste 40 dagarna. Anledningen till denna snabba tillväxt beror troligtvis på lanseringen av Nokia Lumia 710 och Lumia 800, någonting som kan ha fått utvecklare att visa ett extra stort intresse för Windows Phone-plattformen.

lumia

Hur det faktiskt ser ut för Microsoft sett till antalet sålda Windows Phone-enheter vet vi inte förrän i början på nästa år. Men det faktum att Nokia helhjärtat kommer att satsa på Windows Phone borde kunna översättas till att det blir ett konkurrenskraftig operativsystem på marknaden – eller att det var det största misstaget i Nokias historia.

Källa: AAWP


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob Hugossonlangdlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Klirr i kassan för oss utvecklare.

lang
Medlem
lang

Räcker de med 50 000 ?
Eller behöver ni flera appar?
Hur feta minneskort har ni?