I den senaste stora uppdateringen för Xbox Series X/S lägger Microsoft till webbläsaren Edge i sitt Chromium-utförande. Vilket innebär stöd för bland annat. Google Stadia.

Spelkonsolers webbläsare kanske inte är det verktyg man använder mest. Microsoft har dock uppdaterat den läsare som används i senaste generationens Xbox-konsoler. Nu kommer Xbox Series X och Series S med den upplaga av Microsoft Edge som bygger på Chromium.

Detta innebär att konsolernas webbläsare nu erbjuder stöd för tjänster som Discord, Google Stadia och andra applikationer som tidigare inte varit tillgängliga. Däremot ska det enligt The Verge inte finnas något mikrofonstöd hos konsolernas webbläsare i dagsläget. Något som markant begränsar användningsområdet för applikationer som just Discord genom webbläsaren.

Enligt användare på Reddit ska webbläsaren inte heller ha stöd för tillägg. Något som betyder att till exempel AdBlock och liknande påbyggnationer till webbläsaren inte kan användas. Huruvida Microsoft väljer att ändra på detta i framtiden återstår dock att se.

Det finns fortfarande en del att önska av spelkonsolernas webbläsare. Däremot får den ett utökat användningsområdet med konsolernas stöd för mus och tangentbord tillsammans med möjligheten att spela spel från Google Stadia. Ett steg i rätt riktning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid