Interiör

Silverstone_DS380_05

Då lämnar vi den någon bittra tonen över utsidan och tar en kik inuti DS380. Det som sticker ut direkt är den gigantiska hårddiskburen i fronten som huserar alla åtta 3.5-tums hårddiskplatser. Uppe till höger finns även en liten hårddiskbur för tre stycken 2.5-tumsenheter. Det finns inget utrymme bakom moderkortsplåten, så sladdar måste dras inuti chassit.

Silverstone_DS380_09

En av höjdpunkterna med detta chassit är det inkluderade bakplanet som följer med och sitter förmonterat på hårddiskburen. Det enda du behöver göra för att koppla in dina hårddiskar är att dra två stycken molex-kontakter till de två anslutningarna på bakplanet för att ge dina diskar ström, sedan drar du SATA-kablar till den högra anslutningen för varje hårddisk och vips så kan du köra åtta stycken hårddiskar med hot-swap möjlighet. Den vänstra SATA-kontakten är för dubbelkanaliga SAS-diskar. Det finns även två stycken fläktanslutningarna på bakplanet men dessa är ej kontrollerbara utan kör på 12 volt hela tiden.

Silverstone_DS380_14

Tar vi ut hela hårddiskburen ser vi att det finns plats för ett eventuellt grafikkort, RAID-kort, nätverkskort eller annat som kan tänkas passa. För att installera ett expansionskort så måste man offra en hårddiskplats. Vi har dock läst om en del kompatibilitetsproblem med vissa populära HBA-kort som exempelvis IBM ServeRAID M1015/LSI MegaRAID 9240-8i, något som ví tyvärr inte hade möjlighet att testa men vi råder er att undersöka vad som gäller för just ert kort.

Silverstone_DS380_12

Med hårddiskburen borttagen får man en bättre överblick av chassits interiör och redan utan att börja installera komponenter märker man att det kommer bli ytterst tajt med kabeldragningsutrymme. Alla kablar får ledas mellan hårddiskburen och fläktarna, det är lite av en utmaning att få dit sladdarna utan att stöta i fläktarna.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
michaeljackson123dlq84Anders Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Jag antar att ni inte har testat att fylla den med diskar och ha lite load? Jag har själv haft detta chassi i några månader nu och jag är i det stora hela nöjd. Jag har en A10-7850K som jag kyler med sluten vattenkylning som blåser ut luft bakåt. Jag har de kvar de två originalfläktarna som blåser in luft från sidan Jag har 6 Seagate-diskar i varierande storlek och modell. Ett problem jag har är att om chassit inte står där det är någorlunda svalt, och jag har hög load på diskarna så blir temperaturen inne i chassit utan… Läs hela »

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Anders Nilsson”]Vi har kört det fullt med 8 stycken diskar, men har inte belastat alla sammtidigt i brist på komponentstöd. Men det är klart, så många diskar på samma ställe i ett varmt utrymme blir ett problem oavsett chassi egentligen. Hur kör du fläktarna inkopplade, direkt på bakplanet? Jag har en HP Proliant N36L hemma med 5 diskar och utbytt fläkt som får problem om jag ställer den i tajta utrymmen. Så även det systemet har jag fått gå ifrån.[/quote] Japp, jag har fläktarna inkopplade på bakplanet så de går på 100%. Jag tror att problemet är att buren… Läs hela »

michaeljackson123
Gäst
michaeljackson123

Kör du Ceph? Men den använder ju sig av ett riktigt filsystem i botten, vanligtvis ext4. Vilket filsystem använder du med Ceph? Ext4? Men ext4 har ju ingen deep scrub. Så vad är det för filsystem du kör i botten på Ceph?