Installation och Ljudnivå

Silverstone_DS380_15

Att få DS380 att se snyggt och städat ut är en riktig utmaning, men det är väl snarare på grund av Silverstones fokus på funktion över estetik i detta fallet. Tyvärr skadas en del av luftflödet av den kabelröran som kommer uppstå i detta chassit. Att bygga ihop datorn är däremot en annan femma och går bra när man plockat ur själva hårddiskburen. Att installera hårddiskar är väldigt lätt och genomförs bara genom att dra ut en hårddiskvagga och sedan fästa hårddisken i denna med fyra skruvar och trycka in vaggan på plats.

Silverstone_DS380_12

Kylning

Kylningen i DS380 är relativt bra men försvåras på grund avsaknaden av kabeldragningsutrymme vilket gör att många sladdar kommer vara i vägen för luftflödet. Ett alternativ är att flytta ut alla sladdar så man placerar dessa över moderkortet, men då dyker problemet upp med att kyla delarna som befinner sig under dessa sladdarna. Då höjden på processorkylaren är begränsad till 57 millimeter skulle en lösning med en sluten vattenkylningssystem vara ett alternativ för att ta vara på utrymmet.

De medföljande fläktarna är inte speciellt tysta, framförallt inte om du kopplar något till bakplanet som kommer ge fläkten 12 volt, det vill säga full fart hela tiden. Har du ett moderkort med ett flertal fläktanslutningar kan du få chassit rätt så tyst. Något som kan vara ett problem med så många hårddiskar i samma chassi är vibrationer och resonans, detta klarar DS380 av ganska bra och vi upplever inte speciellt störande ljud från chassit. Gummifötterna som används hanterar detta bra men en antydan till resonans upplevs.

Innehåll

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
michaeljackson123dlq84Anders Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Jag antar att ni inte har testat att fylla den med diskar och ha lite load? Jag har själv haft detta chassi i några månader nu och jag är i det stora hela nöjd. Jag har en A10-7850K som jag kyler med sluten vattenkylning som blåser ut luft bakåt. Jag har de kvar de två originalfläktarna som blåser in luft från sidan Jag har 6 Seagate-diskar i varierande storlek och modell. Ett problem jag har är att om chassit inte står där det är någorlunda svalt, och jag har hög load på diskarna så blir temperaturen inne i chassit utan… Läs hela »

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Anders Nilsson”]Vi har kört det fullt med 8 stycken diskar, men har inte belastat alla sammtidigt i brist på komponentstöd. Men det är klart, så många diskar på samma ställe i ett varmt utrymme blir ett problem oavsett chassi egentligen. Hur kör du fläktarna inkopplade, direkt på bakplanet? Jag har en HP Proliant N36L hemma med 5 diskar och utbytt fläkt som får problem om jag ställer den i tajta utrymmen. Så även det systemet har jag fått gå ifrån.[/quote] Japp, jag har fläktarna inkopplade på bakplanet så de går på 100%. Jag tror att problemet är att buren… Läs hela »

michaeljackson123
Gäst
michaeljackson123

Kör du Ceph? Men den använder ju sig av ett riktigt filsystem i botten, vanligtvis ext4. Vilket filsystem använder du med Ceph? Ext4? Men ext4 har ju ingen deep scrub. Så vad är det för filsystem du kör i botten på Ceph?