Silverstone har för vana att introducera något udda chassidesigner och Fortress FT03 Mini är inget undantag. Med en skorstensliknande design i slimmat format är det ett chassi som kräver ytterst liten golvyta och som trots sin Mini-ITX-standard även rymmer större grafikkort.

– Ta mig direkt till testets sammanfattning –

På senare tid så har det blivit mer och mer populärt att skaffa sig en liten dator då de flesta nackdelarna som tidigare funnits inte existerar längre. Det har varit svårt att få plats med riktiga prestandakomponenter i ett mini-ITX chassi då det exempelvis varit strul med kraftfullare prestandaprocessorer på grund av begränsningar i moderkortens strömförsörjning. Nu är de flesta Mini-ITX-plattformar redo att rymma Intels värsta konsumentprocessor, Core i7 3770K, samt ett riktigt kraftigt grafikkort utan några märkbara problem.

Silverstone måste sägas vara i framkanten av Mini-ITX chassin och på ett sätt förespråkaren av formfaktorn, med många olika modeller som använder sig av just Mini-ITX. Däremot är FT03 Mini ett stilbyte där man satsar på att bygga på höjden istället för på längden som man har gjort innan med till exempel Sugo-serien.

Detta chassit är mer inriktat på design där det ska passa som till exempel en kontorsdator eller varför inte en HTPC. I sann Fortress-stil så består chassit till stor del av aluminium för att tillföra en premiumkänsla.

Silverstone har valt att ge FT03 Mini stöd för nätaggregat av SFX-standarden vilket minskar utbudet när det gäller tillverkare samt tillgänglig effekt. Fördelarna är att eftersom nätaggregatet är så pass litet så ger det bra mycket mer utrymme för andra komponenter samt gör så att chassit kan göras totalt sätt mindre.

silv2

Specifikationer Värde
Formfaktor mini-ITX
Fläktplatser 1 x 140 mm (botten) inkluderad
Optiska Enheter 1 Slot-in Slim Drive
Hårddiskplatser 1 x 3.5″
2 x 2.5″
Frontpanelsanslutningar 2 x USB 3.0 med intern kontakt
1 x Audio In/Ut
Expansionsplatser 2
Maxlängd på grafikkort 254 mm
Maxhöjd på CPU-kylare 78 mm
Mått 397 mm (H) x 188,9 mm (B) x 231,5 mm (D)
Vikt 4,7 kg
Lägstapris på prisjakt.se:

Vi ska titta lite på vad Silverstones Fortress FT03-mini klarar av, ett väldigt litet datorchassi som ändå har plats för en del kraftfulla komponenter och med en 140 millimeters Air-penetratorfläkt i botten. Fokus ligger på att få till en stilig låda som kan användas som en kontorsdator, HTPC eller en gamingdator. 

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anders NilssonJahadud-d Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
d-d
Gäst
d-d

har ett fortress M-ATX
jobbigt bygge, men ack vad nöjd jag är nu.

Jahadu
Gäst
Jahadu

”Komponentmässigt så använder vi ett Nvidia Geforce GTX 670 och en Intel Core-i7 3770K processor med sin standardkylare.”

”Desto bättre temperaturer får vi dock under gaming då processorn endast blir 61 grader vilket får anses som mycket bra med en liten kylare som Noctua NH-L9i.”

Så, vilken kylare använde ni egentligen. :sigh:

Medlem
WIRN

Verkar vara ett trevligt chassie!

Synd att ni inte har några bilder där man kan se hur stor chassiet är. Tycker ni borde ställa det bredvid något så man får lite perspektiv (typ ett mjölkpaket eller något…)