Be Quiet Dark Base 700 - Utsida och design

Dark Base 700 ingår i en serie chassin som tidigare bara funnits i Full-tower modell, vilket känns som en mindre och mindre populär formfaktor hos gemene man. Men Dark Base-serien ska ju vara riktad till entusiaster och med Dark Base 700 så försöker be quiet! attrahera dem som har lite mindre utrymme under skrivbordet.

Utanpå så möts vi av ett färgtema i mattsvart vilket ger ett rent intryck. I fronten så sitter det ett skydd i plast och med ljuddämpande material för att få ner ljudnivån från fläktarna bakom. Denna panel sitter fast med friktion från några plastklipps. Det gör det lätt att komma åt fläktfiltret för fronten och botten.

På vänstersidan så hittar vi en stor panel i härdat glas från topp till tå och som är fäst med fyra stycken tumskruvar likt många andra chassit med en sida i härdat glas. Glaset är lite mörktonat och visar upp insidan lite diskret.

Vidare till högersidan så hittar vi en panel som är i svart plåt och sticker inte ut något speciellt från andra chassin, men be quiet! har satt ljuddämpande material på baksidan vilket är en liten men trevlig touch.

Dark Base 700 har lite unika funktioner i rock ärmen, för vill du så går det att byta plats på sidopanelerna så att glaset hamnar på högersida och plåtpanelen på vänster. Detta görs lätt genom att skruva loss dem gummerade fästpunkterna för glaset och skruva fast dessa på andra sidan. Anledningen till att denna funktion finns berättar vi mer om när vi tittar på insidan

I bakkant så möts vi av en standardlayout med nätaggregatet i botten och moderkortet ovanför det.

På toppen så finns inget stort fläkthål utan några diskret och smakfullt placerade utstansningar i bakre delen vilket ger ett snyggt intryck och bör även det hjälpa lite med ljudnivåerna.

I botten så finns fyra fötter i plast och som är snyggt integrerade i designen av chassit. Fötterna i framkant smälter in i fronten tack vare att LED-belysningen löper hela vägen ner, vi hade dock gärna sett att detta även gällde för fötterna i bakkant för att knyta ihop det hela lite mer.

 

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Patrik BlomLeonard Cogles Bonne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Viktor Kock Appelgren

En fråga till redaktionen.

Jag har siktet på detta chassi.
Skulle vilja montera ett grafikkort vertikalt.
På bilden ser det ut som den inte har några stödpunkter, utan hänger fritt i luften.
Är det så bräckligt som det ser ut?

Leonard Cogles Bonne
Gäst
Leonard Cogles Bonne

Hej! ja det går jo att montera grafikortet vertikal ajg sikta också på den här chassin men kolla mer på länken https://www.youtube.com/watch?v=IZqvCZpNSLM