Summering

När det väl kommer till kritan så är valet av chassi högst individuellt utefter vad syftet är med datorn. Ska den tjänstgöra som en tyst gömma-borta-i-hörnet-dator i en studio eller ska den vara en RGB-fylld uppseendeväckande LAN-dator? Smaken är som baken, delad, och det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden och allt kommer ner till vad just ditt syfte med datorn är.

Chassi för dem med design i sinnet

NZXT har med H-serien försökt nå ut till datorbyggaren som inte har så mycket plats hemma men som samtidigt vill ha en lite annorlunda design utan att behöva bygga om chassit själv.

Att H400i till större delen just är byggt i metall så ger detta ett riktigt högt kvalitetsintryck och robust känsla. Chassit erbjuder många små detaljer som även tar det ett litet steg längre jämfört med konkurrenter som den integrerade LED-slingan i taket men också den lösa LED-slingan som du själv kan placera där du vill för att visa upp komponenterna på ditt eget vis. NZXT inkluderar även sin egna CAM-kontroller som låter dig skapa egna fläktkurvor och styra belysningen i chassit, detta görs genom ett gratisprogram från NZXT som heter CAM.

Annons

H400i erbjuder även möjlighet till att vattenkyla sina komponenter, vi hade dock sett ett officiellt stöd för en radiator i taket. Trots detta tvivlar vi inte på att det är möjligt att bygga en snygg vattenkyld dator i H400i.

Omdöme: NZXT – H400i

NZXT H400i är ett riktigt välbyggt och genomtänkt chassi där funktion möter design. H400i hjälper dig med kabeldragningen genom förinstallerade kabelkanaler och kardborreband för att hålla lite bångstyriga kablar på plats och att majoriteten av chassit är i metall ger en solid känsla när man lyfter på datorn.

Att köparen även får möjlighet att välja själv var den andra LED-slingan skall placeras kan ses som en liten sak men som i våra ögon ger köparen lite mer val till att ge datorn en mer personlig prägel.

Annons

Något som vi dock saknar i H400i är möjligheten till att montera två stycken 3,5 tums hårddiskar, detta hade gjort att H400i hade passat en bredare publik. Vi hade även gärna sett ett officiellt stöd för en 240 mm radiator i taket för vattenkylning, speciellt om man tittar närmare på att installera flera högpresterande komponenter i chassit. Till sist så saknar vi ljuddämpande material i fronten och på högersidans plåtpanel vilket hade hjälp till att filtrera bort fläktljud.

När det kommer till kritan så kan vi inte annat än rekommendera NZXT H400i till dig som vill bygga en mindre dator och inte vill ha något som ser plastigt och billigt ut. H400i erbjuder möjligheter till att bygga en högpresterande dator med både luft och vattenkylning och allt detta i en unik inre design. Med en prislapp på runt 1400 kronor så är det absolut inte det billigaste m-ATX chassit på marknaden men sett till materialval så är inte priset orimligt i våra ögon.

H400i är EXTRA intressant för dig som:

  • Vill bygga ett mindre system utan att tumma på prestanda
  • Vill ha en dator med design i fokus
  • Som vill ha det snyggt även bakom moderkortet

H400i är MINDRE intressant för dig som:

  • Vill ha en modulär design
  • Vill ha en knäpptyst dator
  • Behöver många 3,5 tums hårddiskar

Rekommendation: Bästa m-ATX under 1500 kronor

H400i
9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Formfaktorm-ATX, m-ITX
Mått417 x 210 x 421mm
Fördelar
+ Inga större delar i plast
+ Lätt att bygga i
+ Stilren & unik design
Nackdelar
- Saknar ljuddämpning
- Enbart en 3,5 tums plats
Bra att veta
Unik design med anpassningsbar belysning direkt ur lådan
Kylning/Ljudnivå6
Funktionalitet9
Kvalité/design10
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

Annons

I och med att chassin är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid