Testresultat: Högvarvande fläktar - Överklockning

Extrem-användning med 3000 rpm fläkt (45.9 dBA)

Information:
En högvarvig fläkt passar för extrem överklockning och de användare som vill få maximal kylning oavsett ljudnivå.

”Öronskador?”

Denna del av recensionen visar hur kylarna presterar ihop med några av marknadens kraftigaste fläktar där kylningskapacitet är det enda som räknas. Vilket då visar hur bra kylarna lämpar sig för extrem överklockning eller andra krävande användningsområden där ljudnivån är orelevant.

Först så kör vi testet i standardfrekvens men denna gång använder vi oss av Scythes Ultra Kaze istället för de tysta Noctua fläktarna. Denna gång så ligger Cogage Arrow i topp. Tätt efter hittar vi Noctua’s D14 och en bit längre ner hittar vi Thermalrights Venomous X, ytterligare längre ner hittar vi Coolermasters V10. Värt att komma ihåg här är dock att det skiljar 1,4 grader mellan ledande Cogage Arrow samt Thermalrights Venomous X. Coolermasters V10 är också den kylaren som fortfarande testas med sina originalfläktar då kylaren inte stödjer fläktar med ett djup på 38mm. Vissa av kylarna stödjer olika fläktstorlekar och vi har använt följande kombinationer under våra tester;

Fläktkombinationer under testerna
Cogage Arrow 2 fläktar: 2 x Scythe Ultra kaze 120x38mm
Noctua D14 2 fläktar: 2 x Scythe Ultra kaze 120x38mm
Venomous X 1 fläkt: 1 x Scythe Ultra kaze 120x38mm
2 fläktar: 2 x Scythe Ultra kaze 120x38mm
Cooler Master V10 2 fläktar: 2 x CM 120x25mm original

 

När vi sedan ökar klockfrekvensen till 3,8 GHz så ser vi verkligen vad kylarna går för. Venomous X drar ifrån och lägger sig på förstaplatsen med ett minimalt avstånd på 0,1 grader till Noctuas D14. Cogage Arrow hittar vi på 3:e plats ca 1,9 grader efter Venomous X. Så Cogage Arrow presterar fortfarande bättre än vattenkylningen, hela 1,4 grader bättre. Alla de kylare vi testar med våra högrpm fläktar lyckas hålla lägre temperaturer än vad våran vattenkylning lyckas hålla vilket får anses vara otroligt bra för luftkylare, även om vattenkylningskitet inte är det senaste på marknaden. Längre ner i listan hittar vi Coolermaster’s V10, vilket fortfarande körs med de tysta fläktarna.

Vi går vidare och försöker knyta samman våra intryck och erfarenheter av kylarna.,

*Kylare som fortfarande testas med de tysta 1300rpm fläktarna.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid