I dag lanserar vi på NordicHardware ett helt nytt koncept kallat GamingGuiden. Den fokuserar på vad vi är bäst på och vad vi tror att du som läsare vill se mest av allt: enkla rekommendationer av hårdvara, baserade på utförliga tester med fokus på spelupplevelse för ditt favoritspel.

GamingGuiden lanseras i dag den 15 mars 2019 som början på ett stort projekt och en stor idé. Vi vill ge dig som läsare den information du behöver på det bästa och enklaste sättet möjligt. I GamingGuiden finns rekommendationer av hårdvara som fokuserar på det du verkligen bryr dig om: spelupplevelse. Vi har nära två decennier av erfarenhet av att göra djupa och högkvalitativa tester av datorhårdvara. I GamingGuiden kombinerar vi det med ett nytt fokus på att göra det enklare än någonsin för dig att dra nytta av det. Raka och enkla rekommendationer av hårdvara för det spel du bryr dig om gör att du kan skippa svårtolkade diagram och gå raka vägen till rekommendationen.

Gamingguiden

Bara början

Till en början lanserar vi GamingGuiden i ett Alpha-stadie. Som namnet skvallrar om är detta alltså bara starten på något som kommer att bli mycket större. Vi lanserar med rekommendationer av tre grafikkort för PUBG. Rekommendationerna hjälper dig som älskar att spela PUBG hitta det perfekta grafikkortet för din nya eller gamla dator. Vi vet att det finns gott om andra spel och vi kan garantera att det kommer mycket mer. PUBG är bara starten.

GamingGuiden är skapad för att vara något helt nytt. Det sträcker sig från sättet vi testar till sättet vi presenterar våra resultat och rekommendationer. Det handlar också om att GamingGuiden är en ständigt aktuell och levande plats. Här gör vi inte ett test av ett grafikkort när det lanseras och går vidare till nästa häftiga sak. Vår målsättning är att ge dig den bästa och mest aktuella vägledningen. Det betyder att vi testar om alla grafikkort när det kommer uppdateringar av spel och drivrutiner som kan påverka prestandan och därmed våra rekommendationer. GamingGuiden är alltid aktuell och ger dig de bästa rekommendationerna med tanke på aktuella priser, drivrutiner, spelversioner och grafikkort.

För dig som är intresserad finns FPS-diagram och resultat för andra spel.

Vi vill höra från dig!

Vår vision om vad GamingGuiden kan bli går långt. Vi vill ha enkla rekommendationer av grafikkort för alla populära spel och på sikt vill vi erbjuda allt du behöver för att uppgradera eller bygga en ny dator för det spelet du gillar mest. Vi vill också skapa större mervärden med uppdateringar om vad som händer med nya versioner av spel vi testar. Med en helt ny start finns det dock en uppsjö av idéer, förslag och tankar. Vi gör GamingGuiden för dig som läsare och vill höra från dig. Vilket spel tycker du att vi ska testa härnäst och vad tycker du att vi kan förbättra eller lägga till i GamingGuiden? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Gå direkt till GamingGuiden

16
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
13 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Joel OscarssonJBEmir MulahalilovicTazzen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Tycker att denna recensionen saknade riktig koll. RX580 för 3300kr är inte ett bra pris och definitivt inte det bästa under 4000kr man kan få tag på. Det finns RX580 nere på 2200kr i 4GB varianter och 8GB varianter på ca 2500kr(finns ett enstaka på 2300kr). GTX 1660 har dessutom precis lanserats och det är ett väldigt bra pris med tanke på att man även där kan hitta några varianter på 2500kr, de är dessutom TURING kort, så de kan man automatiskt överklocka via program som MSI Afterburner för lite extra prestanda utan någon som helst koll på vad man… Läs hela »

Medlem

Angående PUBG posten.

Anton Karmehed
Admin

Kul med feedback Mattias det uppskattas! Testansvariga får plocka upp pucken med de olika resultaten och prisnivåerna men en sak som är viktig att komma ihåg med det här upplägget är att detta inte är ett test av grafikkort där vi gör en generell rekommendation över vilket grafikkort som ger bäst prestanda i 15 olika spel. Gamingguiden är specifika rekommendationer för specifika spel och det vid vad testredaktionen upplever är en optimal spelupplevelse. Det är på det stora hela ett helt nytt sätt att testa och utvärdera grafikkort. Det kan också vara så att ett spel bara behöver 60 fps… Läs hela »

Medlem

Jojo, självklart förstår jag vad du menar där. Men När det rekommenderas 1050ti under 2000kr när rx570 som är betydligt kraftfullare ligger i den sektionen så känns det lite svårt att kunna se varför 1050ti får rekommendationen i spelupplevelse när rx570 bör i alla lägen kunna dra pubg långt över 1050ti:s average fps samt bättre frametiming samt har mer vram för framtidssäkra ifall att pubg skulle uppdatera nånting som ökar kraven i framtiden. Känner att PUBG är just ett sånt spel man gärna har MINST 60fps, gärna närmre 100-140fps. Skulle jag svara subjektivt på det hela så hade jag gärna… Läs hela »

Medlem

oj, ett grafikkort* inte spel som stod i mitten där. Lite typos.

Emir Mulahalilovic
Admin

Hej Mattias, stort tack för att du tar dig tid att dela med dig av dina tankar! 🙂 Vi försöker alltid att se till att vi får in marknadsaktuella grafikkort för test till GamingGuiden, och jag lovar att GTX 1660 är på gång! 🙂 Vad gäller RX570 så testade vi det, dock för mellansegmentet då det inte finns konsekvent under 2000kr hos de större återförsäljarna. Jag håller med om att det är ett bättre alternativ än 1050 Ti, men vi tog beslutet att de, åtminstone i det dagsaktuella läget, inte spelar inom samma prisklass. I åtanke måste vi ha att… Läs hela »

Medlem

Vilka räknas som större återförsäljarna i denna analysen? När jag söker prisjakt på båda korten så är priserna kring 1700-2000kr samt att flera av de under 2000kr RX570 säljs av cdon samt netonnet. Även en 8gb version säljs av Inet precis under 2000kr, MSI Armor. Tycker det känns lite udda beslut oavsett hur konsekvent det ligger under 2000kr. Men senaste dagarna har det definitivt varit i flera stora återförsäljares lager för under 2000kr utöver de mindre kända återförsäljarna. Och när jag öppnar flikar på 1050ti så hittar jag faktiskt färre kort för under 2000kr hos de ”större” återförsäljarna än hos… Läs hela »

Emir Mulahalilovic
Admin

Vi är helt med på hur du tänker Mattias, vi har för avsikt att alltid hålla koll på marknaden och grafikkortstillgänglighet och anpassar oss därefter. Vi ska hålla ett öga på prisutvecklingen på de korten du nämner och se till att få dem testade! 🙂

Tack igen!

Morkul
Medlem
Morkul

”Det kan också vara så att ett spel bara behöver 60 fps för att ge en optimal spelupplevelse medan ett annat kräver 110 fps.” Det vore kanske bra med en liten kommentar om vad ni prioriterar i spelen. Även kanske om vilka settings som man i första hand kan dra ned på för att öka FPS, Angående testerna i 4K: Stäng av motion blur (gör jag personligen i alla spel oavsett prestanda så jag tycker det bara förstör upplevelsen) och då är långt över 60 FPS, sedan beroende på skärmstorlek behöver man inte AA och du kan köra PUBG runt… Läs hela »

Emir Mulahalilovic
Admin

Hej Morkul, bra tankar! Tack så mycket. 🙂 Vi har ett par rader om vad för oss anses vara en bra spelupplevelse, men nyckelmeningen där är: Vi ska aldrig känna att hårdvaran hämmar oss på något sätt i vårt spelande. Det kommer givetvis att skilja sig från spel till spel, och vi har separata artiklar för varje speltitel med mer ingående information. Vad gäller inställningar så finns det givetvis olika inställningar vi kan anpassa för att optimera prestandan, men i GamingGuiden så håller vi oss strikt till ”standard”. Med andra ord, vi monterar ett grafikkort och installerar aktuell drivrutin för… Läs hela »

Tazzen
Gäst
Tazzen

Grymt bra! Alltså gillar starkt att man gör tester på spel som har stor publik som Csgo som kräver mycket fps. Lägg gärna till vilka settings.Skulle gärna vilja se även att man lägger till wow som fortfarande är ett grymt stort spel och uppdateras vid varje expansion rent krav mässigt. Skulle gärna se vilja att man även testade gaming laptops. . Finns säkert miljoner saker till. 🙂

Emir Mulahalilovic
Admin

God kväll Tazzen!

Härlig inställning, vi går i liknande tankebanor, det här är bara början! 🙂 Håll utkik, och stort tack för att du delar med dig av dina förslag!

Vad gäller settings-delen så använder vi presets som motsvarar den budget vi testar, i övrigt rör vi ingenting. Exempelvis så kör vi mellan-riggen på ”Medium”, och så vidare. Det kommer nog att se liknande ut i kommande titlar, just för att vi behöver kunna strömlinjeforma testandet och ta med det i större skala.

Ha det bäst! 🙂

JB
Medlem
JB

Låt samtidigt kvasten svepa, sopa rent från inaktuella ej underhållna guider, de stör bilden av NHW! En väldigt viktig detalj för information är aktualitet, och det gäller särskilt för mjuk- & hårdvara för datorer, hur tänker ni hantera det – flytta undan gammalt (rensa upp) och lyfta fram senaste nytt? Dessutom, iom att det finns så olika miljöer (Windowsversioner, Linux, Mac, Android etc) där olika mjukvaror (i detta fall spel) skal fungera med olika typer av hårdvara (CPU/GPU) så måste informationen göras sökbar medelst en databas. Exempelvis: Söknivå 1: Operativsystem – med information & kommentarer (frågor & svar) Söknivå 2:… Läs hela »