Summering

Asus fortsätter att leverera grafikkort av hög kvalitet och tillverkarens första och hittills enda modell av nya mellanklasskortet GTX760 levererar ett positivt intryck på redaktionen. Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen, Asus levererar sällan några dåliga grafikkort och för er som tagit er igenom Svenska grafikkortsguiden är det ingen hemlighet att det tyvärr faktiskt finns sådana på marknaden.

Visst Asus Geforce GTX760 DirectCU II OC är inte det kraftfullaste kortet i klassen och kommer inte med några häftiga tillbehör. Men samtidigt som vi gärna hade önskat oss något högre fabriksöverklockning finns det ytterst få punkter att klanka ner på i övrigt.

Asus väljer till vår glädje att bygga vidare på den kretskortdesign man skapade för Geforce GTX670 Mini och även om deras nya mellanklasskort är totalt sett större är GTX760-kortet det i särklass mest kompakta vi testat i detta pris- och prestandasegment. Grafikkortet mäter 217 millimeter på längden men med ett kretskort på endast 170 millimeter går det med rätt eftermarknadskylare att klämma in kortet i närmast vilket minichassi som helst.

Annons

Även i sitt originalutförande är Asus Geforce GTX 760 DirectCU II OC ett unikt kort på mellanklassmarknaden sett till den prestanda som erbjuds i det kompakta formatet. Ett bra köp för dem flesta på jakt efter ett kraftfullt mellanklasskort men inte minst för dem som tänkt bygga en speldator i litet format.

Läs mer detaljerade omdömen och produktjämförelser med Asus Geforce GTX 760 DirectCU II OC i Svenska Grafikkortsguiden som i skrivande stund omfattar ett 30-tal testade grafikkort i prisklassen 1 500 – 2 500 kronor.


Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Tripptrapptrulldj christianAnton Karmehedxemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Gillar er satsning på grafikkort. Ni får gärna testa några kort med passiv kylning, för det är sådana kort jag är intresserad av.

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Anton Karmehed”]Har du några specifika tips för mellanklassmarknaden?[/quote]

HIS 7750 iSilence 5.

http://www.hisdigital.com/un/product2-702.shtml

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Tripptrapptrull”]Gillar er satsning på grafikkort. Ni får gärna testa några kort med passiv kylning, för det är sådana kort jag är intresserad av.[/quote]

Det bästa passiva kortet som finns är ett Hd7850 från Powercolor. Tyvärr bara med en gigabyte minne.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Har ett XFX 5670 och ett Asus 7750 med passiv kylning just nu. 5670 var ett verkligt kap tycker och omnämns fortfarande på Toms hardware som ett bra instegskort. Kör det på en äldre skärm med 1080 x 1650 upplösning. 7750 är också ok tycker jag men inte samma kap även om det såklart är bättre.