Flera skärmar och 5760x1080 upplösning

surround

När vi testade Nvidias Geforce GTX Titan konstaterade vi att kortet är det kanske bäst lämpade på marknaden för en flerskärmskonfiguration. Att köra flera skärmar tillsammans med flera GPU-kretsar är i dagsläget att be om problem och något vi bittert konstaterade med vår test av Radeon HD 7990. Problemen finns inte bara på AMD-sidan utan även till viss del hos Nvidia när vi blandar in flera grafikkretsar.

Med endast 3 gigabyte grafikminne är GTX 780 på pappret inte lika lämplig för att driva spel i surround-upplösningar. Samtidigt ska det bli intressant att se om och hur stor skillnaden verkligen är när vi växlar upp till 5 760 x 1 080 pixlars upplösning.

Vår Surround-konfiguration består av tre 24-tums BenQ XL2410T skärmar och vi använda oss av samma krävande grafikinställningar som vid våra 2560×1440 tester om inget annat nämns.

bioshock5760

fc35760

skyrim5760

Vi kan konstatera att Geforce GTX 780 hänger med förvånansvärt bra trots sin betydligt mindre minnesbuffert och det märks också tydligt att det är betydligt mindre strul att konfigurera en flerskärmskonfiguration med en ensam GPU i systemet.

Prestandaskillnaderna mellan GTX 780 och GTX Titan liknar de vi sett tidigare i våra vanliga högupplösta tester. I Bioshock och Far Cry 3 får vi en prestandaökning på mellan 30-35 procent när vi byter från GTX 680 till GTX 780. Mer intressant blir det när vi kör igenom Skyrim och där får hela 50 procent högre prestanda med GTX 780. Ett tydligt tecken på att GTX 680:s 256-bit minnesbuss inte är gjord för dessa upplösningar och grafikinställningar.

Geforce GTX Titan är fortfarande vårt förstaval när det kommer till en flerskärmskonfiguration men Geforce GTX 780 klarar sig anmärkningsvärt bra och i skrivande stund verkar inte den 3 gigabyte stora minnesbufferten vara ett allt för stort problem. Detta kan däremot påverkas en hel del av olika grafikinställningar och spel.

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Anton KarmehedflakesLuckyLukefackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
bran
Medlem
bran

Fråga; varför testar ni endast upplösningar som i flertalet fall ändå inte är ”spelbara” (under 30FPS)?

Medlem
Calle2003

Tomb Raider lägsta pris på Prisjakt länkar mot Sleeping Dogs.

fackamato
Medlem

Hm. Mitt GTX 580 har pajjat, sa jag ”maste” ha ett nytt graffe. Kikat lange pa GTX 670 men det ar inte sa billigt. Sneglade pa 7970 och det ar ju ofta lika bra samt lite billigare (nu ar det ju AMD, vilket inte ar jatteskoj i Linux, men men…)

Kan man vanta sig lite pris-sankningar fram NVIDIA och/eller AMD nu med detta kort lanserat?

LuckyLuke
Medlem
LuckyLuke

har ni några resultat för fler skärmsupplösningar när kortet har överklockas?

Gunnar Blennborn
Medlem
Gunnar Blennborn

Hur är det med 3d gaming igentligen? Påverkar det kortet eller är det bara skärm som är viktigt i det avseendet?