XMG P507: Tangentbord, pekplatta och högtalare

P507 använder samma enkla men välbyggda tangentbord som Webhallen Config, med lång slaglängd och en bekväm taktil känsla. Det finns ingen antydan till flexande i plasten runt tangenterna eller missljud när de bottnar. Att det finns en numpad-del är en fördel för de so arbetar mycket med siffror. Däremot har vi svårt att tänka oss att det gör mycket nytta för någon som främst spelar på datorn.

Den vita bakbelysningen går att reglera med hjälp av genvägarna på funktionsraden, som aktiveras med hjälp av Fn-tangenten:

  • Höja/sänka volymen
  • Aktivera/deaktivera volymen
  • Höja/sänka tangentbelysningen
  • Aktivera/deaktivera pekplattan
  • Aktivera/deaktivera flygplansläge
  • Genväg för viloläge
  • Byta bildskärmsutgång

xmg_p507_13

Pekplatta

Pekplattan på XMG P507 är likt tangentbordet praktiskt taget identisk med motsvarigheten på Webhallen Config. Exakt samma pekyta och knappar används, med identisk respons och samma mjukvara. Den enda skillnaden är att XMG P507 inte har någon fingeravtrycksläsare mellan musknapparna, till skillnad från Webhallens variant.

Högtalare

Likt mycket annat i datorn delar XMG P507 samma högtalardesign som Webhallen Config. Högtalarna är framtagna i samarbete med Onkyo, och sitter vinklade mot användaren vid skärmens gångjärn.

Ljudbilden är snarlik, men inte identisk. XMG:s variant har inte lika väldefinierad diskant och bas som Webhallen Config, men fortfarande klart bättre än både Asus och MSI. Dessutom är det Creative som satt sin prägel på ljudkretsen snarare än bara Realtek, så det finns betydande skillnader i mjukvaran. XMG P507 kommer med förkonfigurerat virtuellt surroundljud och andra ljudeffekter, men även utan dessa aktiva blir ljudbilden inte lika välbalanserad som på Webhallen Config. Med det sagt är ljudet fortfarande bra överlag.

Vad vi däremot noterar är ett egendomligt knäppande ljud som dyker upp när vissa USB-tillbehör kopplas in. Ljudet hörs endast precis vid inkopplingen och är inte långdraget, men är inte ett gott tecken. Det antyder nämligen att ljudsystemet på ett sätt eller annat inte är tillräckligt isolerat från övriga komponenter i datorn, vilket kan ge upphov till störningar.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid